borecki Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam, na poczatek konfiguracja: plyta: Gigabyte 8i915p duo pro procesor: intel p4 2.8Ghz HT 800Mhz ram: 2x256 MB Kingston HyperX (2.5-3-3-8 ) dual channel grafika: Gigabyte GeForce 6600 GT dysk: Samsung 160GB SATA IBM 30GB ATA napedy: LITE-ON DVD-R LG CD-R zasilanie: Tagan TG380-U01 chlodzenie procesora: Zalman 7000 ALCu mialem problem z plyta glowna ale poki co jest na gwarancji wiec naprawili ja. Po powrocie z serwisu zainstalowalem nowe chlodzenie na procesor (Zalman) i nowy zasilacz (Tagan). Ostatnio podczas uzywanie DC++ obraz stana w miejscu i pomogl tylko twardy reset. Zdarzylo mi sie to jeszcze jakies 2 razy ale tylko przy uzywaniu DC++. Ostatnio odpalilem gre (colin 2) i to samo. Wszystko staje, z glosnikow leci piskliwy dzwiek i nic nie dziala oprocz resetu. Sprawdzilem temperatury na CPU i GPU - wszystko jest w normie. Doszedlem do testu pamieci i tu zaczely sie schodki. Memtest86 v3.2 zawiesza sie na 79% (o ile dobrze pamietam przy tescie "module20, zero & one"). Sprawdzilem wiec pamieci pojedynczo i testy przeszly pozytywnie na kazdej kosci 2 razy. Pomyslalem wiec ze cos jest nie tak z BIOSem lub nadal z plyta glowna. Chcialem zrobic update BIOSu ale zauwazylem ze plyta od producenta wrocila juz z najnowszym BIOSem. Zaladowalem wiec w BIOSie domyslne ustawienia i zresetowalem CMOS. Tutaj sie moje pomysly skonczyly a komputer dalej sie zawiesza. Na 'Torture Test' w Prime95 tez sie wiesza. Dzis sprawdzalem tez GoldMemory v6.68 i zawisl na 199 tescie. Probowalem rowniez zmieniac BIOS z wersji F6 na F5 ale to nic nie dalo. pozdrawiam borecki Edytowane 19 Kwietnia 2006 przez borecki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...