Skocz do zawartości
massacre

Radeon X800gto 16 Potokow

Rekomendowane odpowiedzi

witam.

czy mozliwe ze sempron 2800+ socket a i plyta glowna gigabyte ga-7vax(kt400) nie wykorzystuja tej karty na maxa??i jeszcze jedno mam zasilacz modecom 300wat i czy on moze tez obnizac wydajnosc grafiki. po zmodowaniu na 16potokow mam 9000pkt a po malym podkreceniu(430/530) 9500pkt(3dmark2003). troszke malo czy jak zmienie zasilacz na tagana 380wat i plyte na epoxa 8rda+pro(nforce2) to wyniki beda lepsze???slyszalem ze to plyta jest glownym problemem i zasilacz.podobno na nforce 2 mozna duzo wiecej z grafy wycisnac.procesor mysle ze jest wystarczajacy.

Edytowane przez massacre

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam.

czy mozliwe ze sempron 2800+ socket a i plyta glowna gigabyte ga-7vax(kt400) nie wykorzystuja tej karty na maxa??i jeszcze jedno mam zasilacz modecom 300wat i czy on moze tez obnizac wydajnosc grafiki. po zmodowaniu na 16potokow mam 9000pkt a po malym podkreceniu(430/530) 9500pkt(3dmark2003). troszke malo czy jak zmienie zasilacz na tagana 380wat i plyte na epoxa 8rda+pro(nforce2) to wyniki beda lepsze???slyszalem ze to plyta jest glownym problemem i zasilacz.podobno na nforce 2 mozna duzo wiecej z grafy wycisnac.procesor mysle ze jest wystarczajacy.

A Zasilacz to moze Feel?? :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie tyle ze nForce2 wiecej wyciska z grafy tylko jest po prostu wydajniejszym chipsetem... A co do wymiany to po co przeplacac ? Do takiej konfiguracji w zupelnosci wystarczy Ci zasilacz Fortron 350W ( jak sie boisz ze bedzie za slaby to Fortron 400W )... Pieniadze ktore zaoszczedzisz na zasilaczu mozesz przeznaczyc zeby dolozyc do plyty glownej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi