noobish Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 siema wiec chcialem spytac czy wentyle swiecace przeznaczone pod 12V beda dalej dobrze swiecily przy napieciu 5V ? chce zmiejszyc halas ale czy efekt wizualny dalej bedzie, niewiem jak jest z tym zasilaniem samego silnika i LED'ow w wentylach pls pomocy :S mysle tez zeby zamiast pod 5V podlaczyc je :unsure: pod regulator obrotow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 (edytowane) Beda dalej swiecily tylko troszke slabiej. Tak mam np. w moim xc-80 AlCu na grafie. Kiedy skrece na 5 v to swieca troszke slabiej. Nie jest to jakas super straszna roznica ale zauwazalna :). Jesli chcesz zeby na 5V dalej mocno swiecily to bierz raczej z niebieskimi diodami. Gdzies slyszalem ze niebieskie nie potrzebuja takiego pradu co czerwone zeby swiecic z taka i taka jasnoscia. (oczywiscie jesli sie myle to prosze o sprostowanie, ale tak slyszalem jak kupowalem diody) Edytowane 22 Kwietnia 2006 przez insektcc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 czy tylko troszke ? 120mm crytale przy 12v wyją i rozświetlają pół pokoju, przy 5v świecą bardzo delikatnie i ledwo dmuchają ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saper223 Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 (edytowane) czy tylko troszke ? 120mm crytale przy 12v wyją i rozświetlają pół pokoju, przy 5v świecą bardzo delikatnie i ledwo dmuchają ;) a z własnego doswiadczenia wiem że częsta zmiana z 12 na 5 i odwrotnie a szczegulnie praca na 5 v wentyli z diodkami powoduje ich wczesną smierć ( diodek :P) Z własnego doswiadczenia na przykładzie 2 revolteczków Dark Blue. Oczywiście nie musi to być reguła. :blink: Edytowane 22 Kwietnia 2006 przez saper223 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 u mnie diody przeżyły wentyle ;) w pierwszym pracującym jako komin po 1,5roku zaczeło lekko szumieć łożysko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucasp Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 (edytowane) a z własnego doswiadczenia wiem że częsta zmiana z 12 na 5 i odwrotnie a szczegulnie praca na 5 v wentyli z diodkami powoduje ich wczesną smierć ( diodek :P) Z własnego doswiadczenia na przykładzie 2 revolteczków Dark Blue. Oczywiście nie musi to być reguła. :blink: U mnie wentyl na 5V juz prawie dwa lata swieci Edytowane 22 Kwietnia 2006 przez Lucasp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noobish Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 dzieki teraz juz wiem co robic : D aby z rok pochodzily :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Jak chcesz zeby ladnie swiecilo to musisz przerobic zasilanie tak, zeby na diody szlo 12V, a na wiatrak 5V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...