Skocz do zawartości
noobish

Wentyle Led Pod 5v

Rekomendowane odpowiedzi

siema

wiec chcialem spytac czy wentyle swiecace przeznaczone pod 12V beda dalej dobrze swiecily przy napieciu 5V ?

chce zmiejszyc halas ale czy efekt wizualny dalej bedzie, niewiem jak jest z tym zasilaniem samego silnika i LED'ow w wentylach pls pomocy :S

mysle tez zeby zamiast pod 5V podlaczyc je :unsure: pod regulator obrotow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Beda dalej swiecily tylko troszke slabiej. Tak mam np. w moim xc-80 AlCu na grafie. Kiedy skrece na 5 v to swieca troszke slabiej. Nie jest to jakas super straszna roznica ale zauwazalna :).

Jesli chcesz zeby na 5V dalej mocno swiecily to bierz raczej z niebieskimi diodami. Gdzies slyszalem ze niebieskie nie potrzebuja takiego pradu co czerwone zeby swiecic z taka i taka jasnoscia. (oczywiscie jesli sie myle to prosze o sprostowanie, ale tak slyszalem jak kupowalem diody)

Edytowane przez insektcc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy tylko troszke ? 120mm crytale przy 12v wyją i rozświetlają pół pokoju, przy 5v świecą bardzo delikatnie i ledwo dmuchają ;)

a z własnego doswiadczenia wiem że częsta zmiana z 12 na 5 i odwrotnie a szczegulnie praca na 5 v wentyli z diodkami powoduje ich wczesną smierć ( diodek :P) Z własnego doswiadczenia na przykładzie 2 revolteczków Dark Blue. Oczywiście nie musi to być reguła. :blink:

Edytowane przez saper223

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a z własnego doswiadczenia wiem że częsta zmiana z 12 na 5 i odwrotnie a szczegulnie praca na 5 v wentyli z diodkami powoduje ich wczesną smierć ( diodek :P) Z własnego doswiadczenia na przykładzie 2 revolteczków Dark Blue. Oczywiście nie musi to być reguła. :blink:

U mnie wentyl na 5V juz prawie dwa lata swieci

Edytowane przez Lucasp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi