Skocz do zawartości
Astro

Pytanka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

1.Mam problem bo chce dokupic dodatkowe 256mb. Mam juz 2x 256 ddr i na mojej plycie glownej jak sa dwie dwustronne pamieci to spowalnia je do 333mhz to samo sie tyczy jak sa 3 jednostronne i teraz nie wiem czy jak wsadze 3 kosc dwustronna (taka sama jak te co teraz mam , czyli goodram 400mhz) to czy nie spowolni mi do 266? albo nizej? Plyta glowna to gigabyte GA-K8U

2.Odnosnie timmingow pamieci , wyczytalem ze najefektywniej jest jak pierwsze liczby sa rowne najwiekszej ostatniej.W moim przypadku pamieci standardowo chodza na 2.5-4-4-7 , ustawiam je na 2.5-3-3-7 i nizej juz nieda rady wiec czy lepiej zostawic tak czy moze przestawic na 2.5-3-3-8 ? -wtedy jest blizej rownosci najwiekszej cyfry.

3.Mam problem z a64tweaker , otoz po ustawieniu odpowiednich timmingow robie set i wszystko jest ok , testy , gry i zadnych zwiech. Ale jak zrobie apply settings at startup , to po ponownym ladowaniu windy jest natychmiastowy restart i tak w kolko co i musze zrobic remove settings , dlaczego sie tak dzieje?

4.W a 64 tweaker jest opcja refresh rate , mam ja ustawiona na 166mhz 3.9us , i jak lepiej ustawiac ? wyzsze wartosci czy nizsze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi