Skocz do zawartości
rysiu

Ghost

Rekomendowane odpowiedzi

wie ktoś jak zrobić bootowalną cd/dvd w Norton Ghost 2003

Warunki do spełnienia:

1 System musi zostać postawiony z tej płyty na której będzie program bootujący

2 Musi sobie radzić z dyskiem sata

Jeżeli ktoś potrafi mi pomóc to z góry dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanie brzmi dlaczego obraz systemu musi być na tej samej płycie co program bootujący ? nie mozesz zmienic płyty po załadowaniu programu ja uzywm northona i wystarczy ze włoze płyte do napędu i zrestartuje pieca(odpowiednie ustawienie w biosie i działa piknie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja takie cośrobiłem majac boota na hdd, ale komend niepamiętam już jak to z fdd było... mam osobną partucje z systemem, robie format co zajmuje 25 minut (kawka, gazetka) i czyścutko niesamowicie a jak już nlitem się pobawiac i zrobić gotowca to bajka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanie brzmi dlaczego obraz systemu musi być na tej samej płycie co program bootujący ?

Ponieważ norton Ghost 2003 robi tylko dyskietki startowe, a jak chce się żeby było z obsługą CD to wychodzą aż dwie, a ja nie znoszę dyskietek, bo się psują i są powolne.

Już sobie poradziłem, użyłem WinImage żeby połączyć 2 dyskietki 1,44 w jedną 2,88, zmodyfikowałem lekko autoexec.bat żeby nie pytał o 2 dyskietkę i nagrałem razem z obrazem systemu na płytce jako BOOT DVD B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi