Skocz do zawartości
Cynkiel

Do posiadaczy plyt Abit K7T-A Raid

Rekomendowane odpowiedzi

Po pierwsze: Zaczelo tak sie dziac po zmianie plyty na Abita. (wczesniej na MSI nie bylo takich problemów). Po drugie grafika jest ok. bo znajomy ma na innej plycie tez tego GF i nie ma problemów.) A gry to m.in: UT 2k3, GTA 3, America's Army, Hard Truck 18 Wheels of Steels i wiele innych. Jak narazie to tylko UT zwyly dziala. Gry te wychodzą do wingrozy(nawet nie zdąze dobrze zaczac grac) i chce wysylac raport do Microsoftu. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze: Zaczelo tak sie dziac po zmianie plyty na Abita. (wczesniej na MSI nie bylo takich problemów). Po drugie grafika jest ok. bo znajomy ma na innej plycie tez tego GF i nie ma problemów.) A gry to m.in: UT 2k3, GTA 3, America's Army, Hard Truck 18 Wheels of Steels i wiele innych. Jak narazie to tylko UT zwyly dziala. Gry te wychodzą do wingrozy(nawet nie zdąze dobrze zaczac grac) i chce wysylac raport do Microsoftu. :(

Sprawdź to na win98se. Sprawdź na innych sterownikach do grafiki, zresetuj ustawienia biosu do Fail-Safe (Default). Ostatnio mam podobny problem na Abit KR7A-133 i grafice Prolink GF3Ti200. Część gier nie odpala pod WinXP a pod 98 chodzą :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie nie ma takich problemów, więc to raczej nie jest wina płyty.

He he to raczej nie jest wystarczający argument za tym że taka sama płyta może u kogoś sprawiać problemy.

A tak pozatym to może być problem ze źle ustawionym BIOSem, sterownikami, pamięcią (uszkodzoną lub źle ustawioną, zbyt agresywne).

Jeszcze jedno mnie nurtuje, wsumie głupie, ale czy po zmianie płyty przeinstalowałeś Windowsa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...