Skocz do zawartości
marcin_tmw

P4 D Czy Zwykly

Rekomendowane odpowiedzi

roznica w renderingu miedzy 2x512 a 2x1gb lub 4x512 bedzie bardzo niewielka

herezja.

Roznica w renderingu to sprawa konkretnej sceny.

Jezeli kolo trzaska cos gdzie max-u lub cos innego

nie miele dyskiem przy 1gb to wystarczy.

Ale generalizowac ze nie ma roznicy miedzy 1 a 2 ?

Render wymaga tyle na ile wypasiona jest konkretna scena

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy jeszcze ktos to przeczyta no ale moze :) w kazdym razie postanowilem juz co z buda prockiem pamiecia i dyskiem ale nadal mam dylemat z plyta glowna i karta graficzna:( czy ma to jakies znaczenie jesli biore plyte asusa to grafike tez lepiej asusa?? i jaka jest roznica w wydajnosci miedzy 7600gt a 7800gt ?? pomijajac ze pierwsza ma 12 a druga 20 potokow renderujacych :) zalozmy ze mam 1600 zl na plyte i grafe co polecacie w jakim zestawieniu

pozdrawiam

Edytowane przez rkwon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co poczytalem sobie dowiedzialem sie ze z ta karta 7600 gt dostarczony jest jakis programik smart cos tam za pomoca ktorego mozna ta karte podkrecic :) wiem ze dla was :) overclockerow ;) to pewnie badziewie ale dla mnie jak sie na tym nie znam jest to jakies wyjscie :) powiedzmy ze zostane przy 7600gt MSI czy plyte tez brac MSI czy moze ta p5wd2-e ?? ma to jakies znaczenie ze plyta i karta sa tej samej firmy??

pozdrawiam

Edytowane przez rkwon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra spox grafika bedzie msi 7600gt a co plytka polecasz ?? bo ta p5wd2-e ciutke za droga jest ponad 800 zl kosztuje cos tanszego raczej chce nie zalezy mi na sli ani crossfire musi byc ddr 2 667 lub 800 najlepiej 2xgblan dzwiek i chyba wsio :)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi