Skocz do zawartości
nemo1802

Podłączanie Kamery Do Pc. Jak?

Rekomendowane odpowiedzi

:mur: :mur: Mam pytanie jak podłączyc kamere (JVC GR-D239E) do PC. Posiadam nienajlepsza karte kraficzna Radeona 9250 z wyjsciem VIDEO-OUT. Wraz z kamera dosatełem kabel. Kabel posiada 3 wyjscia chinch (zolty, bialy, czerwony) i jedno czarne z 4 pinami pasuje do Video-out, ale na monitorz pojawia sie jedynie obraz jak w kinie. Co zrobic aby moc odtwarzac obraz z kamery na PC???/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musisz mieć wejście video-in (czyli inaczej Vivo)

A po kiego wała ?

Ja nie mam VIVO i jakos moge sobie ogladac.

W kamerce wystarczy wyjscie DV (ktore oczywiscie w tym modelu wystepuje). Kamerke podlaczasz do kompa za pomoca kabelka IEEE 1394 (na allegro za 30pln).

Komp wykrywa kamerke sam, nawet odpali sam programik do zgrywania/przegladania/zarzadzania kamerka (winXP).

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomiales dodac ze komp musi rowniez posiadac takie wejscie :) pozdro

To juz samo przez sie mowi :)

W wielu modelach plyt gl. lacze FireWire juz jest. Jezeli nie, to mozna na allegro kupic takie cos razem z kablem i to w kosztach samego kabelka - http://allegro.pl/item100385164__firewire_...el_4_6pin_.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi