nemo1802 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 :mur: :mur: Mam pytanie jak podłączyc kamere (JVC GR-D239E) do PC. Posiadam nienajlepsza karte kraficzna Radeona 9250 z wyjsciem VIDEO-OUT. Wraz z kamera dosatełem kabel. Kabel posiada 3 wyjscia chinch (zolty, bialy, czerwony) i jedno czarne z 4 pinami pasuje do Video-out, ale na monitorz pojawia sie jedynie obraz jak w kinie. Co zrobic aby moc odtwarzac obraz z kamery na PC???/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 musisz mieć wejście video-in (czyli inaczej Vivo) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 (edytowane) musisz mieć wejście video-in (czyli inaczej Vivo) A po kiego wała ? Ja nie mam VIVO i jakos moge sobie ogladac. W kamerce wystarczy wyjscie DV (ktore oczywiscie w tym modelu wystepuje). Kamerke podlaczasz do kompa za pomoca kabelka IEEE 1394 (na allegro za 30pln). Komp wykrywa kamerke sam, nawet odpali sam programik do zgrywania/przegladania/zarzadzania kamerka (winXP). Edytowane 28 Kwietnia 2006 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zapomiales dodac ze komp musi rowniez posiadac takie wejscie :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zapomiales dodac ze komp musi rowniez posiadac takie wejscie :) pozdro To juz samo przez sie mowi :) W wielu modelach plyt gl. lacze FireWire juz jest. Jezeli nie, to mozna na allegro kupic takie cos razem z kablem i to w kosztach samego kabelka - http://allegro.pl/item100385164__firewire_...el_4_6pin_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Podepnę się. A jaki kabel potrzebny jest do VIVO? Mam X1800XT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Nie taki! Kabel do VIVO u Ati wyglada tak klik!. Nie wiem ktory dokladnie ale zapewne drugi od prawej :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgadza się. Pogrzebałem po necie i znalazłem schemat kabelka. Polutowałem stary wtyk to tu, to tam i śmiga pięknie! ;) Dzięki Ali za pomoc. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...