Krydor Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Moj sprzet to P4 2Ghz, Asus P4S533,768ram DDR 266,GeForce 4 Ti 4400,Barracuda VII 40GB.Zasilacz Huntkey 400AP.Podkrecilem procka do 2.4.Potem bede sie bral za grafe i ram.I w zwiazku z tym mam do was pytanie : czy temp procka i napiecia sa w porzadku?(testowalem na Prime95 torture test 1godz. obciazenie-godzina wystarczy zeby miec pewnosc czy trzeba na dluzszy okres?) 3.3V min:3.30;max:3.31 5V min:5.05(+1%);max;5.08(+2%)------>max rozpietosc 1% 12V min:11.37(-6%);max:11.43(-5%)------>max rozpietosc 1% CPUVcore podnioslem z 1.525V do 1.550V min:1.50(-3%);max:1.60(+3%)------>max rozpietosc 6% CPU Temp max 52C-----> COOLER BOXOWY,artic silver 5 Spytam sie jeszcze na koniec:jakbym podkrecal grafe i ram tez sprawdzac napiecia?Czy to tyczy sie tylko procka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 info z miernika? czy z czujnika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zapewne z everesta a takie wyniki to sobie można wsadzić..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krydor Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 No tak macie racje.info z czujnika. Mam jeszcze jedno pytanie i mam nadzieje ze tym razem bardziej wyczerpujaca odpowiecie. Chodzi o to ze strasznie mi tnie i rwie w grach co pare sek mam spadki fpsow np ze 100 do 20.Myslalem ze moze proc sie grzeje ale nie.Moze napiecia?Tez nie,wymienilem zasilacz.Grafa tez jest nowa.Komp jakos chodzi ale jak wyzej napisalem nie da sie grac.W windowsie tez wszystko dziala strasznie wolno.Dlatego podkrecilem proca ale wlasciwie nie odczulem zadnej roznicy dalej spadki.Wiec sadze ze cos jest z MOBO.Co wy o tym sadzicie?Co moze byc tego przyczyna? Mialem to napisac po waszych wypowiedziach zwiazanych z temp i napieciami.TO JEST GLOWNY PROBLEM. Poradzcie cos PLZ Z gory dziekuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Widze że masz płyte na SiS :? a on to nie jest demonem szybkości, zmień tą płytke raczej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krydor Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 To doradzcie moze jakas dobra plyte socket 478 pod P4.W gre wchodzi allegro.Do 250 zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 JA polece Abita IC7 (i pewnie nie tylko ja :wink: ) - link do aukcji z allegro >>>click<<< powinno ci sięudać ją kupić za ok. 250-270zł. Alternatywą może być Asus P4P800/P4C800 tyle że jest dużo różnych wersji - trzaba by poczytać troche w wątku o tej płycie. Powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 W gre wchodzi Abit IC7-G ewentualnie IS7 albo Asus P4P800 SE, zobacz też MSI 865 NEO 2, Gigabyte 8IPE1000 Pro, najbardziej zaintersuj sie Abitem,Asusem lub Gigusiem chociarz ta MSI też niezła podobno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krydor Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 No wlasnie juz nie pierwsza osoba doradza mi tego Abita IC7 i Asusa P4P800 lub P4C800.Z tym ze jak patrzylem ostatnio na allegro tych abitow nie bylo za wiele a P4800 asusa od cholery.Ogolnie slyszalem ze plyty abita sa jedne z lepszych a do asusa mam uprzedzenie a wy co miedzy tymi dwoma byscie wybrali?Na tym abicie ile spokojnie wyciagne z mojego P4?Ewentualnie moze lepiej poczekac troche i odrazu zainwestowac w proca i plyte pod AMD.Znaczna roznica cenowa a wydajnosc taka sama. Co myslicie?Wiadomo ze wiecej mnie to bedzie kosztowac ale chyba bedzie to lepsza inwestycja na przyszlosc czy jednak zostac przy P4 i nowa plytke kupic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak_1991 Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 ja bym kupił tego abita badz asusa i bym siedzial nadal na p4 a pozniej to by sie zobaczylo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Na tym abicie ile spokojnie wyciagne z mojego P4? To zależy jakie masz pamięci, jaki zasilacz i czy twój procesor będzie sie dobrze podkręcał :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krydor Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Zasilacz to Huntkey 400AP a pamiec to obie kosci Kingstona 256ramDDR266 i 512 Ram DDR400.Procek P4 2Ghz z 512 cache fsb 400mhz rdzen Northwood. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Zasiłka spox, ale jak masz dwie różne kości i to dotego Kingstona to może nie byc za dobrze, Kingstony są szybkie i stabilne ale raczej na defaultach, podobno nie kręca sie zbyt dobrze, lepiej jakbyś miał obie kości takiej samej szybkości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Zasilacz to Huntkey 400AP a pamiec to obie kosci Kingstona 256ramDDR266 i 512 Ram DDR400.Procek P4 2Ghz z 512 cache fsb 400mhz rdzen Northwood.radził bym ci oszczedzić na płycie i kupić IS7-e (jest gorsza od IC7 ale na codzień ci spokojnie styknie) sprzedał bym ta kostke 266 i kupił jakieś twinmosa albo kingstona 512 DDR400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krydor Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Doszedlem do wniosku ze kupie nowke plyte.IC7 odpada bo za droga.Na placu boju pozostaly Abit IS7 ,ASUS P4P800SE i Gigabyte GA-8IPE 1000G .Ten Gigabyte kosztuje 269zl,Asus 273zl i Abit w zaleznosci od modelu od 227zl do 319zl.Zrobilem prownanie tych plyt i stwierdzilem ze wiele roznic nie ma a praktycznie sa takie same.Jedynie jesli chodzi o Abity to model IS7E2 i IS7E2G maja 2 gniazda pamieci(IS7E ma 4)Tak apropo miedzy Is7E(318zl) a IS7E2(227zl) stwierdzilem tylko ta roznice a czemu taka rozbieznosc cenowa ?Przez te 2 gniazda pamieci?A moze jest jakas o ktorej nie pisza?Asusa mialem i nie jestem wniebowziety,Abit jest drozszy a Gigus teoretycznie jest taki sam a tanszy wiec chyba sie na niego zdecyduje.Pyt co do Gigusa ma ta funkcje PAT i czy mozna zmieniac FSB z poziomu biosa bo w specyfikacji tego nie ma a w innych pl jest.Chodz teraz wszystkie plytki chyba maja te ustawienia w biosie.Jak myslicie dobry wybor? linki do tych plyt: ASUS P4P800SE http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7075 Abit IS7-E http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7096 Abit IS7-E2 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=10979 Abit IS7-E2G http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15466 Gigabyte GA-8IPE1000G http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=10925 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Z tych co podałeś to chyba bym wybrał Gigabyte (sam się nad nią zastanawiałem ale ostatecznie wyrwałem IC7 z allegro i jest super). Pozostałe płyty to są uboższe wersje droższych płyt IS7 i P4P800 Deluxe - jakoś nie mam przekonania do "kastratów" niby mają wszystko co potrzeba ale na czymś musieli przyoszczędzić. Test - może pomoże w wybraniu płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 (edytowane) Żeby nie zaśmiecać forum napisze tu: otóz też chciałbym zmienic płytke i zastanawiam sie pomiędzy Gigabytem 8IPE1000G, MSI 865PE Neo 2 lub Asusem P4P800 deluxe noi jestem coraz bardzierj przychylny co do Gigabyta bo teraz mam Gigabyta i jak narazie mnie nie zawiódł i jest jak najbardziej OK więc myśle że w przypadku 8IPE1000G będzie tak samo, teraz pytanko która będzie najstabilniejsza i najlepsza do O/C?? Pozdro p.s jaka jest różnica między 8IPE1000G a 8IPE1000 Pro2?? Edytowane 5 Maja 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...