Skocz do zawartości
Mirkirst

Budowa Pierwszego Wc

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kyniek

Własnie postawiłeś kropkę nad "i" ;D Zmieniam podejście do chłodzenia ;D ;D

Zmieniam na 8/10, wywalam reza 2x5.25 [bo po cholere mi tyle wodyw w układzie ;>] Zamawiam Lianga DCC (no chyba ze masz obiekcje to szybko pisz ;> do poniedziałku mogę odwołac zamówienie ;>) Z tym płynem to ciężko będzie bo nie wiem czy to sie nada:

http://www.alphacool.de/xt/product_info.ph...y-for-use).html

"Contains no glycol, but hydroxy phosphor carboxylic acid!" czyli zastapili to czymś ale na stronie producenta nie pisze nic o hydroxy fosfor karbo kwachu ;>

Cóż... szcze3rze mówiąc to od 2 tygodni mam u siebie Borygo Eko - jak to glikol (glikol glikolowi nie równy) świetnie samruje i dba o pompkę - ale do tego Borygo Eko milutko wygląda i jest bardzo przejrzyste... szczerze mówiąc to się zastanawiałem też nad tym specyfikiem co podałeś ale jednak doszedłem do wniosku że skoro mam pod ręką płyn za 10zł który się świetnie sprawuje to po co płacić - barwniczek UV też mogę wrzucić do borygo :) nawet ciekawiej będzie wyglądało....

P.S. możesz wysłać zapytanie do alphacool - oni ostatnio mi odpowiedzieli po niecałych 16 godzinach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze takie pytanie bo jutro zamówie chiefteca big bravo i nie wiem czy kombinować z chłodnicą i wycinać dziurę w suficie budy czy po prostu dać ją w miejscu gdzie mają być hdd? W sumie takm jest miejsce na 5 wentyli więc jakby je puścić na 5v? co myślicie czy więcej zyskam dając chłodnice w suficie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Kyniek

Lepiej dziurę wyciąć w suficie - chyba że masz uzasadnione obawy że nie potrafisz... i krzywo będzie... ja takie miałem i dlatego szlifierkę kątową ojciec obsługiwał B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi