Skocz do zawartości
stefanito

Logitech X530 - Problem Z Podłączeniem

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

otóż niedwno zanabyłem logitechy x530 i podłaczyłem je uradowany do mojego abita nf7.

działa pięknie, w trybie 2.1, niestety próby skonfigurowania pod oprogramowaniem nvidii (kreator) głośników do pracy w trybie 5.1 skończyły się fiaskiem.

przednie głośniki i sub działają dobrze, natomiast kiedy kreator "puszcza" na zmianę dźwięki w z centra i tyłów, nie jest ładnie. center - zamiast szumów, jak przody - wydaje jakiś pisk, natomist wtedy, kiedy kreator puszcza dźwięk z jednego z tylnych głośników, znowu odzywa się center....

co ciekawe, oglądając divixy, center dobrze działa...

nic z tego nie rozumiem.

macie jakieś idee??? :mur: :mur:

pzdr, stefanito

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zobacz jak działa film w DivX z AC3 czyli dolby digital albo film dvd, tylko w pełnym 5.1 a nie emulowane. Albo jaką grę, np. CS 1.6 gdyż on działa w 5.1 na zintegrowanych.

Jeśli tutaj wszystko będzie normalnie, to poprostu oprogramowanie jest zwalone. Głośniki zeby sprawdzić czy są sprawne możesz, zarówno przednie jak i tylnie, podłączyć do zwykłego wejścia słuchawkowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam te pudelka ( x530 ) spoko ,chodzi wszystko w 5.1 co ma chodzic :)

ale dzwieki to te pudeleczka maja takie sobie do bani ,liczylem na cos wiecej ,ciut wiecej subtelnego sopranu

no i sie zawiodlem :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam te pudelka ( x530 ) spoko ,chodzi wszystko w 5.1 co ma chodzic :)

ale dzwieki to te pudeleczka maja takie sobie do bani ,liczylem na cos wiecej ,ciut wiecej subtelnego sopranu

no i sie zawiodlem :/

eee, tam, jak na moje potrzeby, to sa w sam raz, nie narzekam.

w warunkach domowych zapodają całkiem całkiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi