Destiny Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Witam, mam sieć na routerze Linksysa GRT54GS, do ktorej wpięte są 2 lapki oba bezprzewodowo. Gdy wchodze w otoczenie sieciowe to czasem widze tylko jeden komp, a czasem dwa. Czasami uda mi sie cos otworzyc (folder sieciowy) albo skopiowac a czasem nic. Od razu mowie ze oba kompy sa wlaczone zeby nie bylo odpowiedzi ze ten drugi komp jest wylaczony :angry: Moze mam cos nie tak w ustawieniach routera?? Co myslicie?? Jak ewentualnie wszystko poprawnie skonfigurowac zeby ladnie chodzilo?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 niestety bez serwera sieci tak kuleja na windzie \\ip lub nazwa\ tak sie dostaniesz do katalogow udostepnionych jesli masz poprawnie prawa zdefiniowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 A nie wiem czy mi cos wlasnie o prawach nie pisalo. Gdzie to sprawdzic?? Konto na kompie mam jedno, bo administratora nie licze. Acha, oba Win to XP Home. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...