mavers Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 Zupełnie inaczej wygląda procesor Thoroughbred A0 i B0 (rdzenie prostokątne, opis na czarnym polu. Palomino rdzeń kwadratowy z opisem na rdzeniu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 Zupełnie inaczej wygląda procesor Thoroughbred A0 i B0 (rdzenie prostokątne, opis na czarnym polu. Palomino rdzeń kwadratowy z opisem na rdzeniu. http://img.allegro.pl/photos/oryginal/21/2172/217211/21721182 Czyli to nie jest Palomino? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszaq Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 nie, to jest Thoroughbred:] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoDiZan Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 ja powiem tylko tak tu jest wszystko http://www.msi.com.tw/program/products/mai....php?UID=amdcpu raz na zawsze sobie zapiszcie strone i wszystko bedzie jasne zawsze bedzie mozna sobie przypomniec i sptrawdzic sobie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter666 Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Ja sie pochwale moimi osiagnieciami.:).Jednego czego nie mam to niestety seri procka.wiem ze to jest axda 1800+ b0 dlt3c plyta nf7s abit ram twinmos dual ddr 400 512mb zasilka chieftec 420w wc nukleon 1 (moim zdaniem lepszy od 2 bo w 2 jest kupe plexy a to jak wiadoma ma kiepskie cieplo wlasciwe takze lipa jka dla mnie) aqua shut 600lh zbiorniczek po cukierkach jakies dziwnej zachodniej firmy ze szkla 2,5l nagrzewnica z kadeta z sunonem 120mm na 6,5v co udalo mi sie wycisnac z tego sprzetu to jak narazie cos kolo 2600mghz ale bardzo niestabilnie,przez pewnien czas chodzil jako 2512(albo cos kolo tego)ale zauwazylem ze czasami sie cos sypalo nie wiem czy to przez procka.obecnie chodzi jako czysty 3200+ czyli 2466 i nie ma z nim jakichkolwiek problemow.temperatury ruznie w sumie teraz mam 34,5stopnia ale w pokoju jest zimno dosyc 21stopni.srednio mam okolo 41 stopni przy obciazeniu przez jakies 4h bo wtedy dopiero wyniki odpowiadaja prawdzie poniewaz sie woda nagrzeje.kąp ciągle cos liczy tzn.seti at home.za wszelie bledy przepraszam zwolennikow czystego jezyka polskiego panowie wstyd mi (zastanawiam sie dlaczego smai panowie wypowiadaja sie w tym topicu) poniewaz nie podal ani napiecia ani nic w sumie tak wiec: napiecie 1,75 mnoznik 11,5 magistrala 211 chcialbym pochwalic pamieci twinmosa poniewaz wczesniej wyczytalem ze sa kiczowate,to nie prawda ja z moich jestem bardziej zadowolony nich z kingstonow ktore tak naprawde byly g...o warte ,oczywiscie nie mowy o hiper x bo to inny przedzial cenowy. pozdrawiam i zycze niebotycznych mghz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 1700DUT a 1700DLT to jakaś różnica poza napięciem? U-1.6V L-1.5V Jest jakaś różnica w o/c? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoDiZan Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 no znaczna bo napiecie nominalne masz wyzsze z reguly nie ma durzych roznic ale powiec jaka serja wtedy bedzie jasniej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 JUIHB oczywiście. Wiec jest roznica ? I na czyją korzyść? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 JUIHB oczywiście. Wiec jest roznica ? I na czyją korzyść? no pomysl troche ... skoro powiedzmy bezpieczne napiecie jest w granicach 1.8-1.9V to chyba lepiej zaczynac z nizszego pulapu zanim je osiagniesz ... ? krecisz proca to Vcore idzie w gore - majac na starcie 1.5V wyzej pojedziesz z pradem zanim bedziesz mial sie o co martwic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Wcale nie. Jak masz Vcore def. 1.6V to możesz więcej ciągnąć bez podnoszenia napięcia. Pomyśli.. Jak przy 2.2Ghz potrzeba 1.9V to jak masz 1.5V to musisz dodać 0.4V a jak masz 1.6V to tylko 0.3V. Więc lepiej zaczynać z 1.6V bo masz większy zapas mocy.. w napięciu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Wcale nie. Jak masz Vcore def. 1.6V to możesz więcej ciągnąć bez podnoszenia napięcia. Pomyśli.. Jak przy 2.2Ghz potrzeba 1.9V to jak masz 1.5V to musisz dodać 0.4V a jak masz 1.6V to tylko 0.3V. Więc lepiej zaczynać z 1.6V bo masz większy zapas mocy.. w napięciu. echhh skoro masz swoja teorie to po co sie pytasz ktory jest lepszy ? jaki zapas mocy w napieci ? :? to ze dodasz tylko 0.3V zasilaczowi nie robi roznicy - i tak musi podac 1.9V i gdzie jest napisane ze przy xxx GHz potrzeba xxx V ? nie ma na to zasady - proca katujesz pradem gdy ma go za malo - jak mozesz wiecej pokatowac do bezpiecznej granicy to chyba lepiej co ? wg tworej teorii gdyby proce byly identyczne jezeli chodzi o OC ale roznily sie napieciem to ten na starcie z 1.5V przy 2.2GHz potrezbowalby tylko 1.8V - ciagle zostaje mu 0.1V by mogl smigac wyzej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 tak tylko sobie mysle. Jak bym był pewnien to bym się NIE PYTAŁ na forum. Tak kombinuje. AbDejt: :D AXDA 1700 DLT3C JIUHB 0309 czy AXDA 1700 DUT3C JIUHB 0307 Oba to JIUHB'y jeden z 9 a drugi z 7 tygodnia.. jeden 1.6V a drugi 1.5V Który lepszy? Czysto teoretycznie? Może ktoś wie który tydzień produkcji lepszy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoDiZan Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Q ja mowie tobie ze twoja teoria ma braki poniewaz aby ten procesor chodzil na nominalnej matrycy to musi miec napiecie 1,6 a nie 1,5 wiec ja tobie proponuje 1,5 bo im mniejsze napiecie tym mniejsze teperatury na procesorze tu masz strone postaraj sie cos sobie znalesc nie ma durzej roznic tak ogolnie miedzy tymi dwoma prockami ale w zwiasku ze ten 2 jest na mniejszym napieci nominalnym to tego wyzej podkrecisz http://www.cpudatabase.com Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter666 Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 czysto teoretycznie i na 99% praktycznie ten z 1,5v na jadrze.I powiem od razu jak to 1,9v przy 2,2ghz jak ja mam 2,4gh i mam 1,75v Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 CoDiZan posprawdzałem na tej twojej stronce i jednak nie wiedać różnicy ale wersja L lepsza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoDiZan Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Tak jak tobie mowiolem sam sie zastanawiam nie wiem wogule co za proca kupic powiedz za ile biezesz tego juhab'a PS zmien sobie w opisie ta zasilke bo straszy jeszcze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 jeszcze nie wiem. bedę musiał popytać i poszukać. p.s zasiłke w podpisie zminie w przyszłym tygodniu jak ja tylko odbiorę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 A ja mam procka AXDA1700DUT3C JIUHB0311 - czy to dobry egzemplarz?????? Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 A ja mam procka AXDA1700DUT3C JIUHB0311 - czy to dobry egzemplarz?????? Pozdr nie rozumie o co ci chodzi ? :roll: smiga ci 10.5x200 a sie pytasz czy jest dobry egzemplarz ? amatorem nie jestes skoro juz tyle wycisnales to chyba sam powinienes odpowiedziec sobie na to pytanie ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoDiZan Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 nie powiem tobie ze jest cienki jak h......... PO CO TO PYTANIE WOGULE NIE ROZUMIEM O CO TY PYTASZ :!: :!: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Ej - nie gniewajcie sie na mnie! Dotad nie wiedzialem jakie ludzie osiagaja wyniki w O/C na 1700kach. I czytam ze nie tak latwo znalezc dobry egzemplarz, a ja poprostu wszedlem do sklepu i kupilem! Na 10,5x200 przy 1,75V nie mam zadnych problemow. Na 11x200 tez jest stabilny (Prime95 8 godz.), ale jak wylacze kompa to juz nie mogle wlaczyc - dopiero za 2gim razem uruchamia sie w trybie SafeMode. :( Nie wiem czego to wina. Natomiast jak ustawie 197x11 lub nawet 11,5 to sie wlacza! :) Dziwne. Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tunio Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Ej - nie gniewajcie sie na mnie! Dotad nie wiedzialem jakie ludzie osiagaja wyniki w O/C na 1700kach. I czytam ze nie tak latwo znalezc dobry egzemplarz, a ja poprostu wszedlem do sklepu i kupilem! Na 10,5x200 przy 1,75V nie mam zadnych problemow. Na 11x200 tez jest stabilny (Prime95 8 godz.), ale jak wylacze kompa to juz nie mogle wlaczyc - dopiero za 2gim razem uruchamia sie w trybie SafeMode. :( Nie wiem czego to wina. Natomiast jak ustawie 197x11 lub nawet 11,5 to sie wlacza! :) Dziwne. Pozdr Mialem identycznie, dopoki nie zrobilem drut moda... Drut moda robisz np na 1.85V i ci wstaje za kazdym razem. Niby plyta mowi ze to wina pamieci ale jest tylko i wylacznie wina nie dovolotowanego procka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter666 Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 po tym calym drut modzie niewiele wycisles.napiecie cos duze w holere 1,8v to od ciach!a jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tunio Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 Ja wiem czy nie wiele... 2333 na 2377 ... Co tu dozo mowic nie mam serii procka ktora super sie kreci... Wszystko ma swoje granice, niestety :( A zwiekszone napiecie dalo mi poprawna prace kompa[stabilny byl i na 1.75 ale mial raz na 2 razy opor z wlaczeniem sie kompa] Wczoraj robilem Vmoda ktory mial mi dac regulacje od 1.6V do 2.1V ... lecz niestety procek byl niestabilny nawet na defalcie, ale to byla chyba wina plyty, ktora nie byla dobrze uziemiona, bo akurat dzialala bez budy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszaq Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 czy można mnożnikiem na athlonie "jechać" do oporu? czu powyżej 12 beda już jakieś problemy?;] bo niechciałbym go uszkodzić:D a w systemie na ustawieniach z podpisu ma 36-37C... więc sie chyba nudzi:] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanito Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 witam, przyłączę sie do topicu z małym lamesrkim pytankiem: mam to co w podpisie, proc jest dlt3c więc 1.5V 12*166, pamięći 400-tki... wszystko by było spox, proc się nie grzeje powyżej 44 stopnie, ale... co jakiś czas (np. prze 3cim 3dmarku, albo w trakcie grania) komp zalicza zgona - no po prostu ni z tego, ni z owego sie resetuje i udaje że wszystko jest ok., tylko winda się pluje o jakichś poważnych błędach... podniosłem więc napięcie do 1.525 i to samo dalej... acha, programik do Abita pokazuej że ma 1.49V... a przedtem pokazywał że było 1.47V... czy to brak napięcia p o prostu??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter666 Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 podnies mu napiecie na 1,6 ja mam 1,75 ale mam 2425 dlatego. jaka masz zasilke ???Jak jakąś kiepską może ci napięcia nie trzymać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanito Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 heh, no podniosłem na razie do 1.575V i przestał pdać na razie, musze go jeszcze douzo postresowac i zobacze wtedy... na razie jest 10.5x190, czeka mnie jeszcze ustawienie timingów do tej sztbkości of cozzz. aha, program abita do monitorowania pokazuje 1.55V heh, zasiłke mam jak f potpisie.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 Ja sie pochwale moimi osiagnieciami.:)..oo bravo. mam identyczny konfig tyle ze jeden taki maxtor i wisi na przejsciowce na SATA zas Ti4200 zmienilem niedawno na 9600XT. cala reszta sie zgadza kropka w kropke tylko nie kojarze jush serii rdzenia. u mnie max prime stable to 2300 (11,5x200) przy konwencjonalnym chlodzeniu w postaci Arctic Cooling Copper Silent 2 TC rev.2 plus TT Smart FAN II z tylu budy. na NB ZM-NB47J. Vcore 1.75 ale mam wtedy 70 stopni w MBM przy zamknietej budzie i pelnym obciazeniu dlatego na codzien 11x200 przy 1.65. pamieci na 2.7 przy 8-3-3-2 a NB na 1.5. moze nie jest to super wynik ale jest w miare cicho i wydajnie. proobowalem wyzsze fsb zapodac ale nieodzownie wiaze sie to ze slabszymi timingami pamieci co negatywnie wpplywalo na wyniki w testach. z kolei jak jush bylo ok to znowu prime sie wywalal. i tak zostalem narazie przy tym :) ciekawia mnie jednak Twoje dokladne ustawienia. mozesz zdardzic jakies szczegoly? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 jedno mnie dziwi : dlaczego czesc z postujacych tu gania 1700+ na tak wielkich napieciach ???? ja swojego mam na 1.6V i 212x10 = 2120Mhz = 2600+ i cooler titan whisper rock IV czy jakos tak czyli zadna rewelacja . . . niedlugo zmontuje WC i walne Vdimm moda i wtedy go troszke pogonie bardziej :] PS. Na EPOXIE 8rda+ trzeba przeciac jedna linie na plycie zeby ganiac z Vcore wiekszym niz 1.9V :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...