stefanito Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 witam, mam od jakiegoś czasu takiego neca (czarny). nie za dużo nagrywałem, ostatnio jednak postanowiłem zwolnić trochę miejsca na dysku i zonk... nagrywam filmy divx (przeważnie ok. 3,8GB na 1 płytę) na dvd sony, kilka płyt nagrał, ale już 3 płyty się wyłożyły. otóż nagrywa, nagrywa, a w pewnym momencie zatrzymuje się na np. 88% nagrania, napęd się kręci, nero (w miarę nowa wersja) nie można wyłączyć, płyty nie można wysunąć, nic się nie da zrobić, pomaga tylko wyłacznik na zasilaczu :mur: z czym jest problem? z nagrywarka? z płytkami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 1. smieci 2. wirusy, robale 3. tryb PIO 4.nagrywarka na tasmie z dyskiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanito Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 (edytowane) 1. smieci 2. wirusy, robale 3. tryb PIO 4.nagrywarka na tasmie z dyskiem... sorry za lamerskie pytania: 1. co śmieci? 2. hm, moga jakieś być, sprawdzę... 3. PIO co? - kilka płytek dobrze wypalił... 4. ma swoją taśmę... Edytowane 7 Maja 2006 przez stefanito Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Wrzuc nowy bios do wypalarki i przeskanuj antywirem i zrob optymalizacje jakims progsem np System Mechanic albo cos w tym stylu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanito Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Wrzuc nowy bios do wypalarki i przeskanuj antywirem i zrob optymalizacje jakims progsem np System Mechanic albo cos w tym stylu.aaaaaa, teraz czaję.... dzięki.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Sprawdz ile masz wolnego ramu w czasie wypalania to po pierwsze, ile wolnego miejca masz na twardym?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanito Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Sprawdz ile masz wolnego ramu w czasie wypalania to po pierwsze, ile wolnego miejca masz na twardym??nagrywałem z czymś idącym w tle - chyba winamp, głowy nie dam - spróbuję znowu. natomast w wolnym miejscem na twardym było kucho, natomiast swap mam na jakieś 768 MB ustawiony.... ps. skąd pobrać do niej firmware??? i jak go potem wymienić? flasciach!e się nomalnie, jak BIOSa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanito Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 klikdzięki! sprawdzę jak tylko znajdę chwilkę ;-) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...