yuucOm Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 (edytowane) Witam. Napisałem sobie taki smieszny programik z sortowaniami (przez zmiane, wstawianie i szybie sortowanie). Chciałbym zmierzyć czasy tych sortowań dla danej liczby elementów. Problem w tym, że na zajęciach jeszcze nie miałem funcji (instrukcji ?) czasu. Prosze o dwie rzeczy :P: 1 pokozanie jak wyglada taka instrukcja i jak w ogole działa ;) 2 jak ją zaimplementować do porgramu Edytowane 18 Czerwca 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Zaintersuj się czymś takim jak Environment.TickCount, jak zobaczysz co to zwraca to powinieneś nie mieć problemu z napisaniem kodu do pomiaru czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 (edytowane) Zaintersuj się czymś takim jak Environment.TickCount, jak zobaczysz co to zwraca to powinieneś nie mieć problemu z napisaniem kodu do pomiaru czasu. Własnie mam problem ;(. pro nie jestem i nie moge tego dać. Jak wyświetlić czas np sortowania przez wstawianie w np tysiecznych sekundy ? Nadal nie moge zmierzyć (nie umiem raczej) czasów sortować ;(. Edytowane 17 Czerwca 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 http://www.codeproject.com/csharp/highperf...etimercshar.asp najdokladniejsze mierzenie czasu jakie mozna uzyskac w C# Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 http://www.codeproject.com/csharp/highperf...etimercshar.asp najdokladniejsze mierzenie czasu jakie mozna uzyskac w C# Dzieki wilekie. Udało wkońcu mi sie to wrzucić. Oczywiście metoda najprostrza okazała sie najlepszą (jedyną). Oczwiście trzeba stworzyć nową klase lub dodtać tą klase z timerem. Ale wielkie dzieki bo dzieki temu można wiele fajnych rzeczy zrobić ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...