Skocz do zawartości
alcapone

2x512 + 2x256

Rekomendowane odpowiedzi

witam.

obecnie mam pamieci kingston 2x512 CL3 dzialajace w dualu - zreszta wszystko jest w SIGu.

czy po dolozeniu 2x256 innej firmy o innych timingach - rowniez w dualu, nie bede mial problemow z OC i ze stabilnoscia systemu??

zawsze chcialem sie o takie cos spytac....

dzieki za odpowiedz.

UPDATE:

wlasnie znalazlem wypowiedz Mardoka w innym topicu - calkiem przypadkowo:

- inny typ pamięci (266mhz i 400mhz) <<< I tak działa z max MHz tej słabszej

- inny rozmiar pamięci (128mb i 512mb) <<< 256 i 512 u mnie działało to czemu 128 i 512 ma nie działać

- inny producent ramu (Apacer i Kingmax) <<< To zazwyczaj nie miało znaczenia

- inne timingi na standardowych ustawieniach <<< Timingi jak MHz działają na takich ustawieniach jaki max gorsza kość zniesie

a wiec to prawda?? w moim przypadku to powinno dzialac....ciekawe...

Edytowane przez alcapone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam.

obecnie mam pamieci kingston 2x512 CL3 dzialajace w dualu - zreszta wszystko jest w SIGu.

czy po dolozeniu 2x256 innej firmy o innych timingach - rowniez w dualu, nie bede mial problemow z OC i ze stabilnoscia systemu??

U mnie kombinacja 2x256 MB jednostronne Hynix CL3 + 2x512 Infineon dwustronne CL 2.5 działała bez problemu w dualu na nForce4. Podkręcić też się dało, ale oczywiście tylko przy 2T (jakieś 230 MHz szło - dalej infineony wymiękały).

Edytowane przez mach82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi