kielbax Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Wybrałem taki zestawik Procesor: AMD Athlon 64 X2 4800+ Socket 939 BOX Wentylator: Scythe Ninja Plus Mobo: ASUS A8N32-SLI Deluxe RAM: 2x1GB (nie wybralem na razie) Grafa: GF 7900GTX(nie wybralem na razie) HDD1: WD Raptor 150GB SerialATA/150 10000 rpm 16MB cache HDD2&3: 2xSamsung 250GB Serial ATA/300 7200 rpm 8MB cache Zasilacz: Seasonic S12-600 (SS-600HT) 600W I teraz kilka pytań. Czy dobrze dobrałem zasilacz? Na stronce Nvidii ten Seasonic jest certyfikowany do SLI ale nie do 2x7900GTX.Link .Uważacie że faktycznie ten zasilacz nie uciągnie i powinienem wybrać model z listy certyfikowanych do 2x7900GTX jeśli chciałbym zostawić sobie możliwość rozbudowy do SLI? Jeśli tak, to który polecacie? A jeśli odpuszczę sobie SLI to może 500W starczy? Prosiłbym również o pomoc w wyborze obudowy. Moje priorytety: 1. Stabilny system, czyli dobra wentylacja. Raczej nie zamierzam bawić się w OC. 2. Cisza, wiem że na bezgłośny zestaw nie mam co liczyć, ale na pewno da się zmniejszyć hałas wybierając odpowiednią obudowę. 3. Funkcjonalność i wygoda użytkowania. 4. Estetyka. Najmniej istotne, ale wolałbym uniknąć diód, neonów, okien... Zależy mi również na tym żeby obudowa była gotowa do użytkowania 'out of the box'. Te które sam znalazłem. - Antec P-180 ATX Podobno te Seasonici mają krótkie kable, a w tej obudowie zasilacz jest w oddzielnej strefie na dole obudowy. Ktoś się orientuje czy kable są wystaczająco długie? - SilverStone Temjin TJ-05 - SilverStone Temjin TJ-06 - może jakiś Lian-Li Teoretycznie mogę wydać na obudowę 1000-1300zl, ale nie chciałbym tego robić jeśli mogę kupić coś tańszego co również spełni moje wymagania. Z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witaj Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Ja polecam nowe tagany: Tagan 900W - U95 TurboJet Serie Dual Fan Tagan 1100W - U95 TurboJet Serie Dual Fan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 (edytowane) Ja polecam nowe tagany: Tagan 900W - U95 TurboJet Serie Dual Fan Tagan 1100W - U95 TurboJet Serie Dual Fan po co komu ok. 1kilowata kielbax- s12 to doskonała zasiłka - powiem wiecej- w tej klasie mocowej- bezkonkurencyjna a czy pociagnie to co zamierzasz kupic? - BEZPROBLEMOWO-nawet sie nie spoci Edytowane 9 Maja 2006 przez bartezjusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Tylko po co taki zasilacz skoro ten konfig pociagnie dobry zasilator klasy 400~420W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 (edytowane) bedzie miał chłopaczyna zapas i ciszę ... jak masz tyle $ na obudowe to polecam LIAN-LI V1000 PLUS albo CM Stacker 830 ( z naciskiem na to pierwsze :] ) a tak w ogóle to poczekaj jeszcze z tydzień to kupisz coś na AM2 ... Edytowane 9 Maja 2006 przez letrev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielbax Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 a tak w ogóle to poczekaj jeszcze z tydzień to kupisz coś na AM2 ... No własnie tak chyba zrobię. Dzięki za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...