Skocz do zawartości
grucha83

Asus A6va-q039

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich

od 2 dni posiadam lepka asusa a6va-q039. wybralem go na podstwie wlasnych doznan organoleptycznych :) oraz na podstawie opinii panujacych na tweaku...

zaczne od tego ze w dzidzinie laptop jestem mimo wszystko nadal lajkonikem i dlatego mam kilka pytan:)

na poczatek, po odpaleniu zainst. xpeka i wszystkich dolaczonych sterownikow szok - sprawdzam wlasciwosci karty a tu jest 256 mb. mimo ze we wszystkich opisach podawane jest 128 wlasnej pamieci. czy to mozliwe? jak sprawdzic czy nie jest to wspoldzielone z ramem??

po drugie nie kumam jeszcze jak zarzadzac wydajnoscia lepka.

mianowicie uzywam zasilanie z gniazdka. bateria lezy w szufladzie. czy w tym momencie on dziala na 100% wydajnosci? jak to sprawdzic? gdzie ew. zmienic?

za chwile bede go testowal na farcrayu. jak sie sprawuje:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam wszystkich

od 2 dni posiadam lepka asusa a6va-q039. wybralem go na podstwie wlasnych doznan organoleptycznych :) oraz na podstawie opinii panujacych na tweaku...

zaczne od tego ze w dzidzinie laptop jestem mimo wszystko nadal lajkonikem i dlatego mam kilka pytan:)

na poczatek, po odpaleniu zainst. xpeka i wszystkich dolaczonych sterownikow szok - sprawdzam wlasciwosci karty a tu jest 256 mb. mimo ze we wszystkich opisach podawane jest 128 wlasnej pamieci. czy to mozliwe? jak sprawdzic czy nie jest to wspoldzielone z ramem??

po drugie nie kumam jeszcze jak zarzadzac wydajnoscia lepka.

mianowicie uzywam zasilanie z gniazdka. bateria lezy w szufladzie. czy w tym momencie on dziala na 100% wydajnosci? jak to sprawdzic? gdzie ew. zmienic?

za chwile bede go testowal na farcrayu. jak sie sprawuje:)

Zapraszam do lektury:

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=145241

+ o X700 tu:

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=197575

Edytowane przez jotixel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec szczerze to nadal nie jarze. lecz wydaje mi sie ze mam jednak te 128. inni ludzie z forum o tym modelu pisza ati x700 256 ram...

a co do drugiej czesci mojego zapytania, nadal nie wiem jak sprawdzic na jakiej wydajnosci pracuje moj lepek.

czy na 100% wydajnisci czy na jakims schemacie energooszczednym...

jak mam to sprawdzic???

jak mam ew przelaczac truby zarzadzania energia??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno masz taki program jak Power 4 Gear...

Ustawiasz lapsa na tryb Super Performance - i teroetycznie laptop powinien śmigać z maksymalną wydajnością (jeżeli nie masz obniżonych parametrów - mnożniki itd - za pomocą np programu Centrino Hardware Control...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi