Skocz do zawartości
Destiny

Gdzie Kupić Memorki?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

gdzie kupowaliście dodatkowe kości pamieci do swoich lapkow?? Jakies opinie o internetowych sklepach itd??

Ja mam swoje 256 mb na kosciach Hynixa i sie zastanawiam jakiej firmy dokupic zeby nie bylo problemow? Co byscie brali??

Chcialem je puscic w Dual Ch, ale nie wiem czy 256 i 512 maja taka mozliwosc??

Z gory dzieki za podpowiedzi!

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

gdzie kupowaliście dodatkowe kości pamieci do swoich lapkow?? Jakies opinie o internetowych sklepach itd??

Ja mam swoje 256 mb na kosciach Hynixa i sie zastanawiam jakiej firmy dokupic zeby nie bylo problemow? Co byscie brali??

Chcialem je puscic w Dual Ch, ale nie wiem czy 256 i 512 maja taka mozliwosc??

Z gory dzieki za podpowiedzi!

Pozdrawiam

Ja swoją kostkę kupowałem w normalnym sklepie w Łodzi. Orginalnie miałem wsadzoną kość Infineon 512 DDR2 533 MHz. Dokupiłem polską kość GoodRam 512 MB DDR2 533MHz z wieczystą gwarancją. Pamięci oczywiście jak to na Celeronie M idą na 400 MHz. Żeby kości chodziły w trybie Dual Channel muszą być jednakowej wielkości (czyli 2x256 MB, 2x512 MB, 2x1024 MB). Niektóre kości się nie lubią i nie chca współpracować w trybie DC. Pewnosc masz tylko przy selekcjonowanych, dobieranych parami przez producenta zestawach. W pozostałych przypadkach musisz przekonac się naocznie po montażu kości - dlatego wg. mnie najlepiej wykonać to w sklepie, zajmuje to 3 min i po 5 min wiesz czy masz DC czy nie :) Jak nie masz - to na 95% jak sprzedawca sprawdzi kilka kości to znajdzie odpowiednią do duala. Co do producentów to nie mam faworytów - uważam, że każda kość ogólnie uznana za markową da sobie radę (czyli kingston, hynix, infineon, goodram itp.)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co z Corsairami??

Problemem u mnie jest ze nie mieszkam w duzej miejscowosci i ceny mnie dobija, a wycieczka po Krakowie z Lapem to mi sie do konca tez nie usmiecha (tym bardziej ze bede tam chyba cale 2 dni, w trakcie 8 dniowego pobytu w PL). Myslalem wiec zeby sobie z neta sprowadzic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co z Corsairami??

Problemem u mnie jest ze nie mieszkam w duzej miejscowosci i ceny mnie dobija, a wycieczka po Krakowie z Lapem to mi sie do konca tez nie usmiecha (tym bardziej ze bede tam chyba cale 2 dni, w trakcie 8 dniowego pobytu w PL). Myslalem wiec zeby sobie z neta sprowadzic...

Corsair też oczywiście. IMHO musisz umówić się ze sprzedawcą w necie, zeby w razie braku duala nie robił problemów z podmianką kości.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zeby zapodac duala to musialbym miec dwie kosci 256mb jako ze jedynie tyle mam w kompie narazie. Dlatego tak czy siak 512 mi styknie narazie mysle.

Co do chodzenia roznych pamiatek w dualu to ponoc paru osobom Everest pokazywal ze przy dwoch roznych kosciach (wielkoscia) to i tak dzialaly w dualu?? nie wiem na ile to mozliwe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi