Destiny Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Witam, gdzie kupowaliście dodatkowe kości pamieci do swoich lapkow?? Jakies opinie o internetowych sklepach itd?? Ja mam swoje 256 mb na kosciach Hynixa i sie zastanawiam jakiej firmy dokupic zeby nie bylo problemow? Co byscie brali?? Chcialem je puscic w Dual Ch, ale nie wiem czy 256 i 512 maja taka mozliwosc?? Z gory dzieki za podpowiedzi! Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Witam, gdzie kupowaliście dodatkowe kości pamieci do swoich lapkow?? Jakies opinie o internetowych sklepach itd?? Ja mam swoje 256 mb na kosciach Hynixa i sie zastanawiam jakiej firmy dokupic zeby nie bylo problemow? Co byscie brali?? Chcialem je puscic w Dual Ch, ale nie wiem czy 256 i 512 maja taka mozliwosc?? Z gory dzieki za podpowiedzi! Pozdrawiam Ja swoją kostkę kupowałem w normalnym sklepie w Łodzi. Orginalnie miałem wsadzoną kość Infineon 512 DDR2 533 MHz. Dokupiłem polską kość GoodRam 512 MB DDR2 533MHz z wieczystą gwarancją. Pamięci oczywiście jak to na Celeronie M idą na 400 MHz. Żeby kości chodziły w trybie Dual Channel muszą być jednakowej wielkości (czyli 2x256 MB, 2x512 MB, 2x1024 MB). Niektóre kości się nie lubią i nie chca współpracować w trybie DC. Pewnosc masz tylko przy selekcjonowanych, dobieranych parami przez producenta zestawach. W pozostałych przypadkach musisz przekonac się naocznie po montażu kości - dlatego wg. mnie najlepiej wykonać to w sklepie, zajmuje to 3 min i po 5 min wiesz czy masz DC czy nie :) Jak nie masz - to na 95% jak sprzedawca sprawdzi kilka kości to znajdzie odpowiednią do duala. Co do producentów to nie mam faworytów - uważam, że każda kość ogólnie uznana za markową da sobie radę (czyli kingston, hynix, infineon, goodram itp.) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 A co z Corsairami?? Problemem u mnie jest ze nie mieszkam w duzej miejscowosci i ceny mnie dobija, a wycieczka po Krakowie z Lapem to mi sie do konca tez nie usmiecha (tym bardziej ze bede tam chyba cale 2 dni, w trakcie 8 dniowego pobytu w PL). Myslalem wiec zeby sobie z neta sprowadzic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 A co z Corsairami?? Problemem u mnie jest ze nie mieszkam w duzej miejscowosci i ceny mnie dobija, a wycieczka po Krakowie z Lapem to mi sie do konca tez nie usmiecha (tym bardziej ze bede tam chyba cale 2 dni, w trakcie 8 dniowego pobytu w PL). Myslalem wiec zeby sobie z neta sprowadzic... Corsair też oczywiście. IMHO musisz umówić się ze sprzedawcą w necie, zeby w razie braku duala nie robił problemów z podmianką kości. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Zeby zapodac duala to musialbym miec dwie kosci 256mb jako ze jedynie tyle mam w kompie narazie. Dlatego tak czy siak 512 mi styknie narazie mysle. Co do chodzenia roznych pamiatek w dualu to ponoc paru osobom Everest pokazywal ze przy dwoch roznych kosciach (wielkoscia) to i tak dzialaly w dualu?? nie wiem na ile to mozliwe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...