Skocz do zawartości
madmans

Resetujący Się Windows Xp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem, ponieważ od dłuższego czasu resetuje mi się Windows Xp na logowaniu się do konta (po zniknięciu splasha logowania).

Po zresetowaniu pojawia mi się błąd (krytyczny), że "...Windows odzyskał sprawność po krytycznym błędzie..." i pisze, że to niby wina sprzętu, ale konfiguracja sprzętu się nie zmieniła a system się zaczął resetować po 5-6 miesiącach. Myślałem, że to wina dysków twardych, ponieważ mam dwa Segate 200 GB i Maxtor 160 (w takiej kolejności są ustawione na kablu).

Co mam zrobić?

Z góry dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

system jest czysty??

bo u kumpla po 5 miesiącach xp-ek był do wymiany, bo lubił sobie surfować po stronkach "nie dla dzieci" ;-)

a grzebałeś coś w rejestrze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet po formacie resetuje się.

Ale zauważyłem, że w momencie wpisania na partycję c, plików (mniej więcej 200-400 MB) jest pewne że się zresetuje windows.

Również się zastanawiam, czy parycja 152 GB nie ma coś wspólnego z tym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale zauważyłem, że w momencie wpisania na partycję c, plików (mniej więcej 200-400 MB) jest pewne że się zresetuje windows.

mi to wygląda na jakis problem z dyskiem, sprawdź dyski programami diagnostycznymi, do Seagatów np. jest SeaTools: http://www.seagate.com/support/seatools/ , do Maxtora już sobie poszukaj :)

nic więcej nie poradzę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale sądzę że to wina łatek ściągany do windowsa, ponieważ w czasie instalacji i wczasie wgrywania różnych programów do systemu nie resetuje się!

Dysk nie zawiera żadnych błędów lub uszkodzeń.

Na Maxtorze tak samo się działo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi