shrek999 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 (edytowane) witam, tak sobie siedze przegladajac cenki laptopow i nakrecam sie powoli na acera aspier 5652 wlmi tylko jak tak patrze na ceny w znaku naprzyklad to dziwi mnie roznica cenowa rzedu 700-800 zlotych za jedna kosc ramu wiecej .. cos tu jest nie halo ...;/ i mam pytanie czy daje rade kupic "slabszego" laptopa a do tego dobrac jakas kosc ramu na ddr2 np Kingston SO-DIMM 512 MB DDR2 PC-667 CL5( jakis dziwny cl ?? o cjo chodzi z cl'ami w laptopach jesli mozna sie spytac??) cos takiego za 280 zl i jestesmy o 400-500 zlociszy do przodu... jak to jest z takimi manewrami zaraz po zakupie laptopa?? moge zrobic cos takiego czy z takim manewrem mam sie liczyc z utrata gwarancji.. czy moze moge to wykonac jedynie u acera ale te zaoszczedzone 500 zl zejda jako koszty robocizny w serisie?? bede wdzieczny za odpowiedz :) edit: aj sory na kazdej stronce jest inne info i dopiero zobaczylem ze roznia sie takze video memory i bodajrze matryca... czyli mam odp na swoje pytanie Edytowane 10 Maja 2006 przez shrek999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 witam, tak sobie siedze przegladajac cenki laptopow i nakrecam sie powoli na acera aspier 5652 wlmi tylko jak tak patrze na ceny w znaku naprzyklad to dziwi mnie roznica cenowa rzedu 700-800 zlotych za jedna kosc ramu wiecej .. cos tu jest nie halo ...;/ i mam pytanie czy daje rade kupic "slabszego" laptopa a do tego dobrac jakas kosc ramu na ddr2 np Kingston SO-DIMM 512 MB DDR2 PC-667 CL5( jakis dziwny cl ?? o cjo chodzi z cl'ami w laptopach jesli mozna sie spytac??) cos takiego za 280 zl i jestesmy o 400-500 zlociszy do przodu... jak to jest z takimi manewrami zaraz po zakupie laptopa?? moge zrobic cos takiego czy z takim manewrem mam sie liczyc z utrata gwarancji.. czy moze moge to wykonac jedynie u acera ale te zaoszczedzone 500 zl zejda jako koszty robocizny w serisie?? bede wdzieczny za odpowiedz :) edit: aj sory na kazdej stronce jest inne info i dopiero zobaczylem ze roznia sie takze video memory i bodajrze matryca... czyli mam odp na swoje pytanie Jezusiczku... Ale problem, kupujesz jakikolwiek RAM... kompatybilny z orginanym zakladasz i OK. Nie ma problemu z gwarancja, pamiecie mozesz wymienic w wiekszosci laptopow bez najmniejszego problemu i nie stracisz gwarancji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...