Skocz do zawartości
materdeo344

Radeon X700 Niskie Taktowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zakupiłem sobie radeon x700 sapphire 256mb ale cos ma niskie taktowanie

Częstotliwość taktowania układu graficznego 398 MHz (oryginalny: 400 MHz)

Rzeczywista częstotliwość taktowania 250 MHz (DDR)

I moje pytanie jest takie czy to taktowanie jest własciwe czy trafilem na jakiegos bubla bo wydaje mi sie ze taktowanie pamieci i procesora powinno byc nieco wyrzsze :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupiłes poprostu okrojana wersje x700, tza było kupic wersje z 128 mb pamieci, muj kumpel mial to samo kupil radka x600pro 256mb takty 400/500 a wersje 128mb mialy 400/600

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

core na tym radku podkręcisz do ok 440mhz, ale ramki to padaka bo są bodajże 4-5ns.TSOPY :/ Jesli mozesz to zwróć i dopłać do pro a jak nie...

hmmm nie mam pomysla. Karta jest naprawdę fajna ale tylko o ile dziala z szybkimi memkami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tutaj ram nie ma znaczenia, po proxtu x700 ma takie takty, a pro ma 425/840 czy jakoś tak

Sa tez wersje X700 z taktowaniami 400/700 i chyba tylko w wersji z 128MB takie wystepuja (choc nie we wszystkich).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też żeś kupił kartę ;). Po kiego ci 256 MB? Przecież ten układ jest za wolny i nie wykorzystasz tego. Ale to był twój wybór. Wersja z 128 MB pamięci jest szybsza, ponieważ ma pamięci o mniejszym czasie dostępu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taka karte na agp i na a64@2250 i 400/500@440/650 mam okolo 7000pkt w 3dmarku 2003

to wypas ;D miazga po prostu

@materdeo344 prawdopodobnie są to pamięci 4-ro (bo domyślne taktowanie dla 4 ns jest właśnie 250) więc nie ma się czemu dziwić :] sprawdź co jest napisane na tych pamięciach pewnie będą jakieś niezrozumiałe ciagi cyfr i liczb ale da się z tego odczytać co to sa za memki :google:

Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi