aceraspire Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Mam baterię do mojega Acera i wear Level wynosił kiedyś 2%, 10%, 12%. Laptop pokazywał że wytrzymie kiedyś 2h teraz pokazuje 1,5 h. Czy nadaje się to do reklamacji (acer udziela 6 miesięcy na baterię) lapek ma 5 miesięcy ? Widzę że bateria traci swoją pojemność. Proszę o pomoc w mojej sprawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Ja bym to reklamował. 12% to chyba trochę za dużo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcio_wroc Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 ja powiem ze u mnie wear level po 9 miesiącach intensywnego użytkowania doszedłem już do 18%. nie wiem czy to nie za dużo ale z kompa korzystam prawie codziennie po 8-12 godzin. Bateria nowa trzymala do 3,5 godz przy internecie... teraz 2:45 wiec jeszcze sie nie martwie ale jesli spadnie ponizej 2 godz to chyba bedzie czas na wymiane. Zużycie baterii to chyba jednak norma. Z moich obserwacji wychodzi jednak ze nie oplaca sie rozladowywac baterii do konca. po 3 takich operacjach zawsze wzrastalo mi zuzycie o 1-2%. Teraz podlaczam zasilacz jak tylko zakomunikuje ze zostalo 10% baterii i trzeba podlaczyc AC. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aceraspire Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 A czy będę mógł wysłać samą baterię czy całego laptopa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Kto ich tam wie, gdzieś jest topic o zasilaczach i tam ktoś pisał, że jak reklamował zasilacz to kazali mu też laptopa słać. Ale na baterię jest chyba osobna gwarancja. 0 P.S Ja mam już rok laptopa i wear level mam 0%!? dziwne trochę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aceraspire Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Kto ich tam wie, gdzieś jest topic o zasilaczach i tam ktoś pisał, że jak reklamował zasilacz to kazali mu też laptopa słać. Ale na baterię jest chyba osobna gwarancja. 0 P.S Ja mam już rok laptopa i wear level mam 0%!? dziwne trochę... MOgę wysłać samą baterię jednak muszę zrobić zdjęcie spodu. Muszą widzieć numer seryjny. Wydaje mi się to trochę nienormalne. Zawsze można podać numer sereyjny (serwis w czechach). Pierniczą i pierniczą co to za problem żeby kartę gwarancyjną dali. :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devdd Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 MOgę wysłać samą baterię jednak muszę zrobić zdjęcie spodu. Muszą widzieć numer seryjny. Wydaje mi się to trochę nienormalne. Zawsze można podać numer sereyjny (serwis w czechach). Pierniczą i pierniczą co to za problem żeby kartę gwarancyjną dali. :angry: juz nie przesadzaj, akurat serwis acera idzie na reke jak zaden inny, mozna wykrecic i wyslac kazda czesc z laptopa (w granicach rozsadku ofcors: dysk, naped, zasilacz, bateria), a ty robisz halo o ksero spodu laptopa. Kup FS, to zobaczysz co to serwis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...