Skocz do zawartości
kryniu

Dell Inspiron 6000-problem Z Dvdrw-nie Widzi Cd-romów

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,mam problem z nagrywarką DVD w laptopie DELL Inspiron 6000,jest to nagrywarka TSST ccorpDVD+-RW TS-L532B

Problem polega na tym,że naped po prostu nie widzi płyt CDrom,jesli chodzi o DVD nagrywa,odtwarza-nie ma problemu najmniejszego,wkładam CDROM i naped milczy,nie odtwarza,nie nagrywa-po prostu nie widzi płytki w napedzie,co może być tego przyczyną???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedy mi padal naped combo to tez na poczatkowo przestalo czytac i nagrywac plyty CD.Natomiast z DVD nie bylo problemu.

W serwisie jeszcze profilaktycznie przeczyscili laser i wzieli naped po czym wymienili.Wiec pewnie pada ci naped.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpal jakis program do nagrywania np Nero i zobacz czy on widzi plyte??

Nic nie widzi-ani czystych ani nagranych ,oryginalnych ,wypalanych -NIC,ani windows ani programy do wypalania -po prostu nie obsługuje w tej chwili formatu CDRom

najlepsze jest to że format DVD odtwarza i nagrywa bez najmniejszego problemu

BTW Widze ze nie tylko ja mam problem z tymi napedami od TSSTa...

Dzis zajrzałem na amerykańskie forum Della i problemy z napedami ma mnóstwo ludzi a Dell zasadniczo to zlewa-jak masz gwarancję to wymieniają naped na nowy i po kłopocie,ja swój kupiłem w stanach i gwarancje jeszcze mam,ale juz tam sie nie wybieram no i kłopot bo polski oddział Della chyba nie honoruje amerykańskiej gwary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi