mystery Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 witam niedawno kupiłem sobie kompa, mniejsza o szczegóły. zainstalowałem sobie winde xp sp2 (którą ściagnąłem sobie z MSDN, czy jakoś tak - studenci PG mają org winde za free :) ). na poczatku było spoko, wszystko ładnie instalowało się z płyt. od wczoraj nie moge nic zainstalować z płyty, bo wyskakuje błąd że nie moze uruchomić setup, albo innego pliku. po skopiowaniu na dysk instalki jest to samo. dziwne bo dzien wczesniej wszystko było wporządku. dodam jeszcze że wczoraj zainstalowałem na innej partycji slackware'a (trzeba w koncu przesiaść sie na coś lepszego...), ale nie pamietam czy przed instalacją wystapił wspomniany wyżej problem... napęd: LG CD-RW CED-8080B pozdrawiam mystery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 sprawdz czy inne plyty dzialaja, jesli nie to wina napedu, jezeli dzialaja to plytki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 A może zainstaluj tego "wizarda" co jest odpowiedzialny za włączanie instalatorów? nie wiem czy sie da... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Hoopie, żeś sobie MBR zmienił. Jak chcesz mieć 2 systemy takie jak Win i Lin na j4ednym kompie to musisz sobie jakiegoś boot loadera zainstalować, n.p. Lilo, albo Grub (ten polecam) i tam tak skonfigurować abyś miał przy starcie wybór systemu z którego uruchamiasz. A tak masz teraz MBR walnięty a dokładniej przestawiony na Linusia i stąd ten kłopot. Na szybkiego to Fdisk i zmiana aktywnej "patrycji" rozruchowej, ale wtedy z kolei nie uruchomisz linusia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mystery Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 nie zupełnie, bo MBR mam dobry, spokojnie moge sobie wybrać system przy starcie kompa. po instalacji slackware'a winshit był nawet domyślnie jako pierwszy na liscie. moze macie racje i to wina napędu. nagrywarka ta moze i stara, ale jakos wczesniej dobrze działa. nie wiem, zobacze z innymi płytkami. no ale chodzi o to ze nie moge tylko zainstalować nic, bo np, coś zgrać to mogę bez problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...