Gość khamilek Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Sasiadowi wczoraj spalił sie zasilacz ( megashit 350W smilies/szczerbaty.gif ) i ma zamiar kupic jakis lepszy do kompa w sumie biurowego ( gf4 , semp 2400 ) . Wpadłem na pomysł ze sprzedam mu moj a kupie sobie fortrona z podwojna linia 12V i 24pinowa wtyka.... Ale teraz nie wiem czy dla mojej mobo lepsza jest mocna linia 5V czy lepiej 2 mocne linie 12V ?? Ten fortron co mam ma jedna linie 12V ale az 30A na lini 5V... koledzy pomozcie... Z jakiej lini moje mboo pobiera V ?? 12V czy 5V ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) pobiera z 12V i wg mnie jedna mocna 12 jest lepsza niż dwie słabsze dwunastki :0 Edytowane 17 Maja 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Zależy jak mocna i zależy jak słabe. Przykład: FSP 400-60 GLN gdzie dwie słabsze diody sprzęgnięte równolegle są sprawniejsze od jednej silniejszej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość khamilek Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 ok juz po kłopocie bo sasiad zakupił Modecoma 350W Fell ..... Swoja droga mam 19,5A na 12V lini a 30A na 5V i jak narazie fortronik daje rade bez problemów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...