ara Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Kupiłem ten tuner z allegro: http://allegro.pl/item102537917_karta_tune...box_fv_gw_.html i mam problem, obraz na wszystkich kanałach lekko snieży i widąc lekkie passy jakby zakłócenie, co to może być ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Jakie źródło sygnału kablówka ? Czy antena ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ara Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Jakie źródło sygnału kablówka ? Czy antena ?Kablówka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Kabel jest porządny :>? Nie można dostroić programów :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ara Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Kabel jest porządny :>? Nie można dostroić programów :>? Kanały dostraja bez problemu, tylko na wszystkich kanałach są dziwne pasy poziome, przesuwające sie do gory, gdy ruszam kablem od kablówki to widac jeszcze większe zakłocenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 Czy jak mocno proc obciążysz to one znikają ? Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ara Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 Czy jak mocno proc obciążysz to one znikają ? PozdrNie, dalej jest tak samo, a wogóle to ten chipset Philips 7130 jest dobry ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 tesz mam na winfast'cie takie zakłucenia na TV jest idealnie a na kompie paski mniejsze wieksze zależy od kanału Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icemanhi Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 mam to samo na bt878. delikatne pionowe paski, sprawdzane na 2 plytach glownych, na roznych zlaczkach i kablach, kupilem nawet wzmacniacz sygnalu, zreszta sygnal jest OK bo po podpieciu tego kabla pod telewizor obraz OK, jedynym sposobem jest ustawianie przez wigananie wtyczki przez 20 minut i w idealym ulozeniu jest OK :) nawet przelutowalem gniazdo na karcie TV.... juz sie poddalem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 @ Ara uziemionego kompa masz :>? @Icemanhi Sprawdzałeś na innych sterownikach (nie oficjalnych :>?)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icemanhi Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 @ Ara uziemionego kompa masz :>? @Icemanhi Sprawdzałeś na innych sterownikach (nie oficjalnych :>?)? tak dodam ze sytuacja jest taka sama na linuxie jak i na windowsie, zreszta od jakiegos czasu na windowsie nawet nie instaluje sterownikow do tej karty bo DScaler dziala bez sterownikow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ara Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 @ Ara uziemionego kompa masz :>? @Icemanhi Sprawdzałeś na innych sterownikach (nie oficjalnych :>?)? Kompa mam podłączonego do listwy z uziemieniem, ale listwa jest podpięta do kontaktu bez. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 @Ara A w listwie (zapewne bolec nie jest podłączony do ziemi :>?) Zmostkuj bolec z masą w gniazdku (lub niech to zrobi elektryk). @Icemanhi myślałeś nad ekranowaniem karty tv :>? (wiem że czasami ludzie tak robią:) ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icemanhi Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 @Icemanhi myślałeś nad ekranowaniem karty tv :>? (wiem że czasami ludzie tak robią:) ). hehe myslalem ale sie do tego nie zabralem wyjmowalem wszystkie karty z PCI i na roznych slotach sprawdzalem zaklucenia te same :/ myslalem nad zrobieniem jakiegos filtra bo jak wkladam jakos kosmicznie wtyczke pod jakims kontem albo samym krajem to uda sie zrobic takie ulozenie ze obraz jest OK wtedy pewnie tworzy sie jakas pojemnosc badz rezystancja :) tylko jak ten filtr dobrac hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k@li Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 W biosie jest opcja Sectrum Spread (nie wiem czy dobrze napisałem) włącz ją, jest ona odp. za emisje zakłuceń związaną z taktowaniem kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...