Skocz do zawartości
kazbek

jak oceniacie te zasilke

Rekomendowane odpowiedzi

http://tola.allegro.pl/photos/oryginal/97/9794/979408/9794081

Ile za niego warto dac ?

Bo np.

Enlight

EN-8301734 , Model: HPC - 300 - 202.

+5V - 25A

+3.3V - 20A

+12V - 13A

-5V - 0,3A

-12V - 0,8A

+5VSB - 2A

ma o wiele gorszy amperaz czyli ten xpower wymiata

A moze ktos z forum takiego posiada

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... czyli ten xpower wymiata ...

radze dobrze postudiowac nalepke - to zaden X-power tylko L&C = szit maxowy - polecam odpalic google i poszukac jakie "dobre" opinie n/t zasilek tej firmy - takie same badziewie jak Codegen (ten zaczal sie ukrywac pod nazwa Impet itp) a L&C zaczyna sie ukrywac pod nazwami DEER i jak widze X-power - odradzam moze i na poczatku wszystko fajnie ale jak "elektrolity zaczynaja wysychac" (czytaj zasilacz troszke popracuje na duzym obciazeniu) to sa niezle jaja - i od razu odradzam 300W HuntKey ostatnio wysyp "padow" tych zasilek :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego ma byc taki zly

Czytalem na forum ze ktos widzial zjebis..go Ti 4800 od Xpower'a

Moze L&C to holding i taki Xpower robi zjebisty sprzet

Np. ja mam zasilke SPI od Sparkle'a i ktos pisal na forum ze holding sparkle produkuje Fortrony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego ma byc taki zly

Czytalem na forum ze ktos widzial zjebis..go Ti 4800 od Xpower'a

Moze L&C to holding i taki Xpower robi zjebisty sprzet

Np. ja mam zasilke SPI od Sparkle'a i ktos pisal na forum ze holding sparkle produkuje Fortrony

X-power to "pakowacz" niczym MINT - kupuje cos OEM daje wlasne naklejki i juz - np R9000 X-power sa zajebiste bo to szafirki (a wiadomo powszechnie ze szafir juz od dawana robi karty najpierw dla ATI a teraz dla siebie)

ja od wszystkiego co ma w nazwie L&C wole trzymac sie z dala - Ty zrobisz jak uwazasz ja za Ciebie nie dokonam wyboru :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra jezeli Xpower ze swoimi produktami nie mial do tej pory wpadki (np.te radeony) to czy zalezaloby mu na

z<span style="color:red;">[ciach!]</span>.. marki jakimis tam zasilaczami jesli wypuszcza na rynek najnowsze GF Ti 4800 i jesli sie nie myle GF FX.

Wiec raczej ta zasilka to nie jakis Codeshit.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z pewnoscia ta zasilka to "OEM" jakiejs dobrej firmy

A jesli chodzi o spadek wartosci parametrow po dluzszym uzytkowniu

to zrobie tak:

dostalbym na nia 1 rok gwarancji

Kupuje teraz nowego kompa:

Zmoduje: plyte(Abit KX7-333),grafe(gf3 lub r 9100),procka(AXP 1700+ BO

rzuce na 2.2v, pamiatki na 3.0v

Do tego full innego sprzetu

To przy takim obciazeniu jesli to gowno napiecia spadna w kilka miechow a moze i dni :lol: (i wtedy pojdzie na gware), a jak nie to :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To przy takim obciazeniu jesli to gowno napiecia spadna w kilka miechow a moze i dni  :lol: (i wtedy pojdzie na gware), a jak nie to  :D  :D

jest jeszcze jedna mozliwosc, zasilka da za duze napiecie na plyte i spalisz calego kompa :lol: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To przy takim obciazeniu jesli to gowno napiecia spadna w kilka miechow a moze i dni  :lol: (i wtedy pojdzie na gware), a jak nie to  :D  :D

jest jeszcze jedna mozliwosc, zasilka da za duze napiecie na plyte i spalisz calego kompa :lol: :wink:

Chyba az tak strasznie :D to nie bedzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...