Misza90 Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 (edytowane) Mój problem wygląda tak,że przed wczoraj wgrywałem nowsze oprogramowanie do swojego mp3 playera.Skończyło sie wgrywać,wyskoczyło okienko więc odłączyłem playera,prubuje go włączyć,ale okazuje sie,że nie działa,świeci się tylko podświetlenie po jego włączeniu.Zaczołem więc kombinować aby go jakos odpalić w tryb w ktorym udało by mi sie ponownie wgrać oprogramowanie. I po przytrzymaniu przycisku którym się go włąncza przy wyciągnietej bateri,następnie podpinając go pod USB i czekając kilka sekund komputer go wykrywa i wyskakuje komunikat "urządzenie USB HI-SPEED podłączono do koncentratora USB innego typu." itp Tylko z funkcją Hi-Speed wgram oprogramowanie do swojego mp3. Na płycie mam USB 2.0 w biosie jest włączone to USB (1.1/2.0) i mam na kompie SP1. Edytowane 22 Maja 2006 przez Misza90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek82 Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 Misza90 napisał(a): Mój problem wygląda tak,że przed wczoraj wgrywałem nowsze oprogramowanie do swojego mp3 playera.Skończyło sie wgrywać,wyskoczyło okienko więc odłączyłem playera,prubuje go włączyć,ale okazuje sie,że nie działa,świeci się tylko podświetlenie po jego włączeniu.Zaczołem więc kombinować aby go jakos odpalić w tryb w ktorym udało by mi sie ponownie wgrać oprogramowanie. I po przytrzymaniu przycisku którym się go włąncza przy wyciągnietej bateri,następnie podpinając go pod USB i czekając kilka sekund komputer go wykrywa i wyskakuje komunikat "urządzenie USB HI-SPEED podłączono do koncentratora USB innego typu." itp Tylko z funkcją Hi-Speed wgram oprogramowanie do swojego mp3. Na płycie mam USB 2.0 w biosie jest włączone to USB (1.1/2.0) i mam na kompie SP1. Pierwsza najważniejsza rzecz, to jaki masz player?? Nieważne, czy będzie podłączony do usb 1.1 czy 2.0 firmware powinien wejść bez problemu... Dla mnie to wygląda, jakbyś popełnił błąd przy instalowaniu firmewaru, albo za wcześnie odłączyłeś odtawarzacz od kompa, albo zainstalowałeś niewłaściwe/zmodyfikowane oprogramowanie :P Zawsze możesz też udawać głupka i oddać sprzęt do naprawy gwarancujnej (wymieniłem baterię i przestał działać :P) A następnym razem jak czegoś nie jesteś pewien, czy dobrze to potrafisz zrobić, to najpierw szukaj inforamcji na ten temat, a nie dopiero jak zepsujesz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misza90 Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 (edytowane) Player firmy Packard bell kupiony we francji i nawte neiwiem gdzie jest gwarancja,dlatego narazie prubuje sobie sam z nim poradzić.Jezeli chodzi o przyczyne to raczej zawczesnie go odłączyłem,jednak po tym komunikacie było raczej zawczesnie...komputer go wykrywa tylko wtedy gdy przytrzymam ten przycisk co go włąncza,wiec zakładam że powinno mi sie udac wgrac firmware od nowa,ale niechodzi mi/niejets włączona opcja hi-speed o ile wogóle moze ona być włączona :| albo USB 2.0 Edytowane 22 Maja 2006 przez Misza90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 No ta firma wszystko wyjśnia... Jak Ci sie uda to zrobić to masz farta, takie firmy robią odtwarzacze typu: 1)połowa pamięci znika 2)zaraz sie nie da włączyć .... Pozdro .... A Hi-Speed CI nie potrzebne do wgrania firmwaru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misza90 Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 Hi-speed mi własnie jest potrzebne,bo mi wyskoczył komunikat przy instalowaniu mp3,i go wykrywa i jak sie pokazuje ikonka ze mp3 jest podłączony i jest pokazany dysk wymienny to niemoge w niego wejsc...więc co z ta opcją Hi-speed ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Bo masz zwałony player a nie to że Hi-Speed nie chodzi, na Usb 1.1 przeglądać możesz dane z plyera usb 2.0 hi-speed ponieważ jest kompatybilne z 1.1... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misza90 Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 wiem że mam zwalony player i go włąsnie chce postawić,a bez opcji Hi-speed tego niezrobie bo mi program od aktualizacji firmware go niewykryje... Więc jakies większe info na temat Hi-speed ?(niehcodzi mi tu o to jaki ma transfer czy cos z tego typu informacji) czy jakos sie to włąncza czy bezposdrednio współpracuje to z portem USB ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Ojej... stawiam 75% że bez Hi-Speed musi wykryć a jak nie to nie musi być to wina tego że go nie wykrywa. USB 2.0 gdy wykryje HS samo go włącza albo instaluje jak coś potrzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misza90 Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 wykrywać to go wykrywa i bez tego,ale wyskoczył mi wczesniej komunikat o przepustowości itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...