Skocz do zawartości
Misza90

Usb Hi-speed + Mp3 //problem

Rekomendowane odpowiedzi

Mój problem wygląda tak,że przed wczoraj wgrywałem nowsze oprogramowanie do swojego mp3 playera.Skończyło sie wgrywać,wyskoczyło okienko więc odłączyłem playera,prubuje go włączyć,ale okazuje sie,że nie działa,świeci się tylko podświetlenie po jego włączeniu.Zaczołem więc kombinować aby go jakos odpalić w tryb w ktorym udało by mi sie ponownie wgrać oprogramowanie.

I po przytrzymaniu przycisku którym się go włąncza przy wyciągnietej bateri,następnie podpinając go pod USB i czekając kilka sekund komputer go wykrywa i wyskakuje komunikat

"urządzenie USB HI-SPEED podłączono do koncentratora USB innego typu." itp

Tylko z funkcją Hi-Speed wgram oprogramowanie do swojego mp3.

Na płycie mam USB 2.0 w biosie jest włączone to USB (1.1/2.0) i mam na kompie SP1.

Edytowane przez Misza90

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Misza90 napisał(a):

Mój problem wygląda tak,że przed wczoraj wgrywałem nowsze oprogramowanie do swojego mp3 playera.Skończyło sie wgrywać,wyskoczyło okienko więc odłączyłem playera,prubuje go włączyć,ale okazuje sie,że nie działa,świeci się tylko podświetlenie po jego włączeniu.Zaczołem więc kombinować aby go jakos odpalić w tryb w ktorym udało by mi sie ponownie wgrać oprogramowanie.

I po przytrzymaniu przycisku którym się go włąncza przy wyciągnietej bateri,następnie podpinając go pod USB i czekając kilka sekund komputer go wykrywa i wyskakuje komunikat

"urządzenie USB HI-SPEED podłączono do koncentratora USB innego typu." itp

Tylko z funkcją Hi-Speed wgram oprogramowanie do swojego mp3.

Na płycie mam USB 2.0 w biosie jest włączone to USB (1.1/2.0) i mam na kompie SP1.

Pierwsza najważniejsza rzecz, to jaki masz player?? Nieważne, czy będzie podłączony do usb 1.1 czy 2.0 firmware powinien wejść bez problemu... Dla mnie to wygląda, jakbyś popełnił błąd przy instalowaniu firmewaru, albo za wcześnie odłączyłeś odtawarzacz od kompa, albo zainstalowałeś niewłaściwe/zmodyfikowane oprogramowanie :P Zawsze możesz też udawać głupka i oddać sprzęt do naprawy gwarancujnej (wymieniłem baterię i przestał działać :P) A następnym razem jak czegoś nie jesteś pewien, czy dobrze to potrafisz zrobić, to najpierw szukaj inforamcji na ten temat, a nie dopiero jak zepsujesz :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Player firmy Packard bell kupiony we francji i nawte neiwiem gdzie jest gwarancja,dlatego narazie prubuje sobie sam z nim poradzić.Jezeli chodzi o przyczyne to raczej zawczesnie go odłączyłem,jednak po tym komunikacie było raczej zawczesnie...komputer go wykrywa tylko wtedy gdy przytrzymam ten przycisk co go włąncza,wiec zakładam że powinno mi sie udac wgrac firmware od nowa,ale niechodzi mi/niejets włączona opcja hi-speed o ile wogóle moze ona być włączona :| albo USB 2.0

Edytowane przez Misza90

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

No ta firma wszystko wyjśnia... Jak Ci sie uda to zrobić to masz farta, takie firmy robią odtwarzacze typu:

1)połowa pamięci znika

2)zaraz sie nie da włączyć

.... Pozdro .... A Hi-Speed CI nie potrzebne do wgrania firmwaru

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hi-speed mi własnie jest potrzebne,bo mi wyskoczył komunikat przy instalowaniu mp3,i go wykrywa i jak sie pokazuje ikonka ze mp3 jest podłączony i jest pokazany dysk wymienny to niemoge w niego wejsc...więc co z ta opcją Hi-speed ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Bo masz zwałony player a nie to że Hi-Speed nie chodzi, na Usb 1.1 przeglądać możesz dane z plyera usb 2.0 hi-speed ponieważ jest kompatybilne z 1.1...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem że mam zwalony player i go włąsnie chce postawić,a bez opcji Hi-speed tego niezrobie bo mi program od aktualizacji firmware go niewykryje...

Więc jakies większe info na temat Hi-speed ?(niehcodzi mi tu o to jaki ma transfer czy cos z tego typu informacji) czy jakos sie to włąncza czy bezposdrednio współpracuje to z portem USB ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Ojej... stawiam 75% że bez Hi-Speed musi wykryć a jak nie to nie musi być to wina tego że go nie wykrywa. USB 2.0 gdy wykryje HS samo go włącza albo instaluje jak coś potrzeba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi