Skocz do zawartości
Jacek_Forum

G.skill Ddr600 Pc4800?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów.

Mam pytanko do posiadaczy G.Skilli na TCCD PC4800 model F1-3200DSU2-1GBLA DDR600 2.5-4-4-8. Zakupiłem takie wczoraj i opakowanie i naklejone stickery (oczywiście nienaruszone) wskazują, że jest to DDR600 (PC4800). Porównywałem je z fotkami z internetu i są identyczne. Uruchomiłem je bez problemu, ale CPU-Z (i inne - Sandra, Everest) pokazują i rozpoznają pamięć jako PC4400. Co więcej timingi SPD są również wyższe od tych na stickerach a takich jak na stickerach nie udało mi się jeszcze osiągnąć. W tabelce SPD w programie CPU-Z mam wartość 275MHz a nie mam 300MHz. Czy to według Was jest normalne? Może znajdzie się jakiś właściciel takich pamięci i rozwieje bądź potwierdzi moje wątpliwości. Pozdrawiam szacowne forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie masz sie co martwic wpisami SPD w CPU-Z . Producenci czesto tak robia , ze podaja tam inne wartosci :wink:

Natomiast mozesz zaczac sie martwic jesli pamieci nie beda chodzily @ PC4800 z takimi timingami jak podaje producent . Wtedy oczywiscie na gwarancje z nimi... ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale co tu potwierdzac ? :> To jest znana praktyka producentow [;

Moje PDP PC 4800 (2.5-4-4-8) mialy w SPD podane , ze dla chyba 277Mhz maja miec timingi 3-3-3-15 czy jakos tak :lol:

Nie masz sie czym martwic , jesli memki smigaja tak jak maja czyli te DDR600 2,5-4-4-8 to wszystko jest ok .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi