alepajonki Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Wszystko w temacie. Mam dwa komputery podłączone do sieci - jeden bezprzewodowo, drugi przewodowo. Chciałbym, aby drugi miał stałe zewnętrzne IP - jak to zrobić? Nie chodzi mi koniecznie o opis za rączkę, ale jakich opcji powinienem poszukać w konfiguracji rotera (bo chyba ustawienie połączenie u wszystkich jest takie samo :P) ?? Mój router to D-Link G-604T, a net to Neostrada. PS. Przeszukałem stronkę D-Link i napisałem im mejla - jednak efektu zero... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PabloHasan Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Troche lakonicznie jest to napisane, ale Wydaje mi sie, ze nie mozesz. Jesli oba maja miec dostep do neta, a masz neostrade, to masz jeden zew. IP, z ktorego korzysta router. A jakiego efektu oczekujesz od tego zew. IP na tym komputerze?. Moze jakis forword portu zrob ma routerze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 stalego napewno nie bedziesz mial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 OK - nie musi być stałe. W końcu mozna założyć domenę No-IP. A jak zrobić, żeby komputer w sieci miał zewnętrzne IP? Tzn. takie, które trzeba podać w DC++, aby być aktywnym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 tylko i wylaczni jesli podlaczysz go bezposrednio pod modem w innym wypadku poszukaj czegos takiego na routerze jak port forwarding lub virtualservers i przekieruj porty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Mam "Port Forwarding" w zakładce "Advanced". Ale trochę mnie oszałamia ilość opcji... Ktoś zna jakąś stronkę poświęconą tworzeniu sieci (niekoniecznie Wi-Fi) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 tu raczej potrzebujesz manuala do routerka a nie strone o tworzeniu sieci opcje masz pewnie takie adres zrodla port zrodla adres docelowy port docelowy ewentualnie godziny w jakich ma to dzialac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...