freeman Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 Bylo to juz? :? Moglby ktos powiedziec czy dla uzyskania lepszej wydajnosci te opcje powinienem ustawic na 'enabled' czy 'disabled'? Fast R-W Turn Around System BIOS Cacheable Video Ram Cacheable AGP Aperture Size (dla 384MB RAM) AGP Fast Write ...? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 Te dwie napewno powinny być ustawiane enable System BIOS Cacheable Video Ram Cacheable :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aro Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 Fast R-W Turn Around nie wiem System BIOS Cacheable disable Video Ram Cacheable disable AGP Aperture Size (dla 384MB RAM) 128mb AGP Fast Write enable Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 Wejdz na FrazPC.pl w dziale artykuły poszukaj Optymalizacja Bios-u cz.1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tygrysiek Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 Fast R-W Turn Around------------------------->enable System BIOS Cacheable---------------------->disable Video Ram Cacheable------------------------->disable AGP Aperture Size (dla 384MB RAM)---------> 128 AGP Fast Write--------------------------------->enable Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 Dla cela i duraka nie ustawiałbym Video cacheable, bo ponoć słyszałem że one są kopiowane do cache'u proca, a nie do RAM-u. Poza tym nawet jeśli to kopiowane by było do ramu, to pamięć na grafie większość ma już szybszą niż pamięć główną (za wyjątkiem mnie - Vanta rulezz :( - dajcie mi kase na jakąś kartę), więc cały proces kopiowania nie ma sensu. Co do kopiowania Biosu - można, ale to podnosi wydajność tylko w DOS-ie, bo Winda i tak ją kaszuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 Taj jak dwóch moich porzedników. Fast write raczej na pewno pomaga u mnie ok 200 pkt. w 3dmarku 2001. Miałem cela i z wyłaczanie video ram i system bios (i coś tam jeszcze ,u mnie były 3 :wink: ) cacheable bywało rożnie. Pamiętam ,ze jedna opcja musiała być włączona bo to dawało niewielki przyrost fps w q3 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...