D2mian Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Witam! Noszę się z zamiarem złożenia kibelka :lol2: blok mam już upatrzony Teraz rozmyślam nad pompką. Najpierw chciałem Aquela 650 tyle że to jest zanużeniowa pompka więc dochodzą koszta pojemników, króćców, korka, mojej pracy itp A pozatym zawsze jest to jakieś pudło zajmujące miejsce. I moje pytanie brzmi tak: czy ta pompka wystarczy do jednego bloku? Seltz L10 Pompa wodna, wydajność max. 250 l/h, moc 5 W, wysokość pompowania 50 cm cena: 57zł Czekam również na propozycje (cena max. 70zł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Mysle ze atman 305, bedzie odpowiednia pompka http://www.realitynet.pl/sklep/product.php?id=918 , tylko czeka cie przerobienie na inline, jest to gdzies na forum opisane jak ja przerobic....Chyba ze uda ci sie juz gotowa przerobiona od kogos kupic to bedzie super....Jezeli chcesz juz gotowa inline bierz hydora l10 lub l20, ja l20 dostalem za 75zł uzywana i jestem zadowolony.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 ja tam bym brał atmana 305 każda pompka pociągnie spokojnie 3 bloki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Czy ten blok juz masz kupiony?? Bo jak nie to proponuje poszukac czegos innego B) np. frost 2 slim http://allegro.pl/item106108106_frost_2_slim_komplet.html moze za 50 uda sie kupic.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) 1 blok (+chlodnice oczywiscie) pociągnie wydaje mi sie każda pompeczka. atmany serii 300, aquel650, czy też hydory. jednak są to pompki wyrnikowe, akwariowe i z czasem mogą łośno chodzić (choć nie zawsze :wink:), i też trzeba je przerabiać na inline, jezeli nie chcemy miec pojemnika. jezeli chcesz małą pompeczkę, to może jakaś na 12v? moze udało by ci sie wyhaczyc cos na allegro w okolicach tyhc 70zl, czy tez minimalnie wiecej... Edytowane 28 Maja 2006 przez oskarro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZUK Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 http://www.allegro.pl/item102276717_102276717.html -przykład przerobienia Aquaela 650 PFN.... czas pracy 10 minut koszta + 2x nk12 Jak chcesz to poszukaj na allegro zestawu w którym jest przerobiona pompa atman at-201 .... imo z akwariówek w cenie do 50zł brałbym tylko ją do przerobienia na inline .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D2mian Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) Myśle nad dwiema pompkami: -Hailea HX 6510 63zł (ta mi bardziej pasuje) -Hydor L10 53zł Co byście brali na moim miejscu? Nie interesują mnie przeróbki pompek. Pozdrawiam D2mian P.S. Czy jeśli wezmę szybkozłączki SM12 to zamontuję na nich wąż igielitowy 10/13? Wie ktoś może jaką ma średnicę rurka miedziana? (wewnętrzna/zewnętrzna) Blok miorę z MCS Abadon 2 Edytowane 28 Maja 2006 przez D2mian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Myśle nad dwiema pompkami: -Hailea HX 6510 63zł (ta mi bardziej pasuje) -Hydor L10 53zł Co byście brali na moim miejscu? Nie interesują mnie przeróbki pompek. Pozdrawiam D2mian z tych to żadnej ja bym brał atmana 305 a przerobić jest b.łatwo P.S. Czy jeśli wezmę szybkozłączki SM12 to zamontuję na nich wąż igielitowy 10/13? tak, tylko nie kupuj cristallo Wie ktoś może jaką ma średnicę rurka miedziana? (wewnętrzna/zewnętrzna)spytaj sie w sklepie Blok miorę z MCS Abadon 2nie bierz tego bloku lepiej jakąś używke z allegro ja kupiłem bloczek misia cube pro za 60zł (na gpu ale to i tak bez róznicy bo takie same ceny jak na cpu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...