Skocz do zawartości
Gość mycha

Czy Da Sie Cos Podkrecic

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kupiłem procesor D805 i płytke intela na ATI model D101GGCL czy na tej p[lycie da sie jakos podkrecić tego procka jezeli tak to powidzcie jak poniewaz nie mam w biosie zmiany FSB moze jakims programem z windy dzieki za szybka odpowiedz .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no niestety nie ma nowszego biosu a te programy nie chodzą z tym chipsetem a szkoda moze by cos sie dało z proca wyciagnać .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no niestety nie ma nowszego biosu a te programy nie chodzą z tym chipsetem a szkoda moze by cos sie dało z proca wyciagnać .

To lipa trochę. Jak masz odrobinę kaski to proponuje sprzedać to mobo, dopuki nie straciło na wartości, dołożyć i kupić coś lepszego. Np: Asus P5P800 SE Edytowane przez KvaNfield

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To D101GGCL jest z PCI-E i DDR, więc jest mały problem... P5P800SE raczej odpada, bo to AGP, a nowsze Asusy to już DDR2. Więc tak czy inaczej trzeba by coś jeszcze wymienić...

A no fakt :oops:. To trzeba by coś dozbierać na inne mobo, albo poprostu poczekać i udeżyć już w jakieś mobo pod conrouka, zmienić ramki na DDR2, a później tylko lepszego proca i będzie całkiem fajna maszynka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaka plytke polecacie zeby miała PCI-E i moga być DDR2 to najwyzej zmienie pamieci .

A powiedz mi ile możesz na to wydać??

Chocaż IMHO najlepiej jest poczekać aż wyjdą już jakieś płytki na 965, co będą obsługiwać conrouka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi