joseph23 Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 (edytowane) Witam Po moich długich walkach z roterem z modemem adsl linksys wag354g, postanowiłem z niego zrezygnować (nie da sie pracować na nim z anteną zewnętrzną). Teraz postanowiłem go zamienić na coś lepszego. Planuje zrobić sieć wifi dla kilku osób max 5. Oddalonych do kilometra. Zastanawiam się na linksysem wrt54gl i do tego jakis modem pod neostrade może d-link 302t. Prosiłbym o jakieś sugestie i zaproponowanie jakiegoś sprzętu. Najlepiej router + AP i modem ADSL tylko oddzielnie dołączony. Pozdrawiam i goraco dziekuje za porady joseph23 joseph23@poczta.fm Edytowane 29 Maja 2006 przez joseph23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 WRT54GL jest bardzdobrym wyborem. Sprzet jest stabilny i dzięki całej masie alternatywnego oprogramowania na bazie linuxa posiada ogromne możliwości konfiguracji. Poczytaj openlinksys.info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joseph23 Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Dziękuję za odpowiedź. A jaki modem adsl rj45 (neostrada), najlepiej dokupic do tego linysa wrt54gl. Szukałem takich modemów ale praktycznie znalazłem tylko tego d-linka 302t. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 modemy z rj45 to w 99% przypadkow sa routerami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxxxio Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 To nie lepiej w takim razie kupic router z modemem ? Wiem z tym sprzetem uzalerzniasz sie od adsla,ale jak nie masz w perspektywie zmiany to po co 2 urzadzenia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joseph23 Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Miałem takie kombo wag354g i nie zdło egzaminu, więc pomyślałem żeby zakupić to odzielnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Ja wam moge tylko powiedziec : nie kupujce d-linka 624. mam juz drugi eglemplarz i tez nie dziala (wogole, nawet po wyjeciu z pudelka :E) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxxxio Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 qrcze ja mam dsl-g604t i tyle sie zlego naczytalem o dlinku ze jestem w szoku ze nie mam zadnego zwiecha od pol roku... wczesniej kilka razy w miesiacu sie zdarzyl na starym firmware. Osobicie moge polecic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Jeżeli chodzi o router/accespoint to WRT54GL praktycznie nie ma konkurencji ! Skoro masz łącze ADSL to poprostu musisz kupić, jak sam zresztą wiesz jakiś modem. Niestety modemy pod ADSL z portem RJ-45 nie są najtańsze... Warto by kupić http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=25885 i miałbyś porządny komplet Linksysa, z naprawdę dużymi możliwościami konfiguracji, ale z 2 strony cena tego modemu trochę poraża... Myślę, że te modemy również by się sprawdziły: http://allegro.pl/item105131528_edimax_ar_..._neostrada.html http://allegro.pl/item106645193_asmax_ar80...er_lan_usb.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...