Skocz do zawartości
thermalfake

Tt Powerstation 520w

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Otóż mam problem z zasilatorem od Thermaltake'a PowerStation 520W W0074. Jest to wersja na rynek amerykański, czyli obsługuje 115/220V. Kupiłem go niedawno ale nie ma już na niego gwarancji. Przy każdym starcie kompa z zasilacza wydobywa się krótki "pstryk" coś jakby zaiskrzenie, chociaż nic takiego nie widać w zasilaczu. Wydobywa się z niego tak jakby odgłos pracującego dysku hdd, sprawdzałem hdd ale to nie on tak cicho piszczy. Dodatkowo przy wyłączonym kompie czasem słychać ciche buczenie, czasem nieco głośniejsze ale to rzadkość w obu przypadkach. Sprawdzilem wentylator zasiłki i też nic. Podejrzewałem że sprawcą "pyknięć" na początku to układy odpowiedzialne za wykrywanie i przełączanie między napięciami. Właśnie szykuje się do kupna karty graficznej 7900gt-x1900xt, która będzie kręcona i nie chciałbym sobie pozwolić na wypalenie wszystkich podzespołów. Obecnie po podkręcaniu a64 sd 3700+, płytka dfi lp ut nf4 ultra-d oraz 1gb ram zasilacz nie wykazuje wahań napięć. Trzeba będzie go oddać do jakiegoś serwisu i tu jest problem. Po pierwsze co mogło się uszkodzić, jakie są przypuszczalne koszty (wiem, że czasem nie da ich się od razu podać) i do jakiego uczciwego i dobrego serwisu go oddać. Bo jak nic z tego nie wyjdzie to będę musiał przygotować 350-450zł na nowa zasiłkę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi