Gość Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Witam. Od dzisiaj (wtorek 30.V) mam tragicznie niski transfer(nie przekracza 8kbit/s). Odruchowo zadzwoniłem pod 0601 101 101. Pan spytał mnie o nr telefonu na którym jest usługa iPlus (zwykle pytają jeszcze o inne dane takie jak nazwisko itd), spytał na czym polega problem (praktycznie nie można korzystać z internetu) i z uśmiechem oświadczył, że przkroczyłem limit -3gb zamiast 1gb. mam ograniczony transfer "do jednego slotu". Pomijając fakt że połączenie od ZAWSZE wieszało się znacznie cześciej niż modemówka do Honolulu i z transferami bywało różnie, to teraz jest nieznośnie! O ile pamiętam to w umowie było, że po przekroczeniu 1gb "ograniczenie będzie miało charakter dynamiczny, w zależności od aktualnego obciążenia sieci" (postaram się odgrzebać oryginalny tekst ale to się zgadza w 99%) Jak z nimi walczyć? może jakiś prawnik by coś doradził. Na ograniczanie transferu wybrali najgorszy czas z możliwych - bo tuż przed sesją. A internetu używam m.in. do celów edukacyjnych. Możeby dałoby się rozwiązać umowę bez opłat karnych i przeszedłbym do ery/orange/lokalnego dostawcę wimax? ps. umowa jest na mnie, nie na rodziców Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 (edytowane) zapomnij ze cos zdzialasz nad ta umowa ktora podpisales pracowaly 4 bataliony prawnikow i jest tak obmyslona ze conajwyzej mozesz zadzwonic do plusa i podziekowac ze ograniczyli ci transfer i jestes z tego powodu szczesliwy :) a pozatym jestes gigant ze zrobiles 3gb na tym Edytowane 30 Maja 2006 przez HiPhO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 pewnie masz rację, ale i tak pomęczyć ich można. Niestety powoli dochodzę do wniosku, że w tym kraju działa jedynie neostrada. Zanim nie ograniczyli transferu (dochodził momentami do 30kBajtów/s:) to i tak rozłączało średnio co 2 godz. (czasami co 6h, czasami co 5 min) a pingi wystarczały na przyrządzenie herbaty (co drugi pakiet "upłynął limit czasu żądania", a reszta ~2500ms : słownie dwie i pół sekundy!) rekordowe pingi jakie miałem to ~300ms. Dla porównania 0,202122 ~45ms... (średnio) Telekomuno wróć! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 nie zapominaj o chello tez dziala i to super idz do sklepu plusa kup za 20 zyko karte simdaty masz na niej 20 zyko a za 1mb zabulisz 30gr wiec awaryjnie bedziesz mial na czas az sie zacznie nowy okres rozliczeniowy na twoim iplusie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 nowy okres rozliczeniowy już od czwartku. zostały jeszcze 24h03min :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 to niema co narzekac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...