NetJaro Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Witajcie. Poszukuję najlepsze płyty głownej pod socket 478. Jedną z ciekawych ofert znalazłem TUTAJ. Co o tym sądzicie? Może jest lepszy wybór? Ulegam Waszej profesjonalności :) Pozdrawiam i dziękuję z góry, Marcin Jarek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balu Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Abit IC7-MAX3 Asus P4C800-E Deluxe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetJaro Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Abit IC7-MAX3Bardzo mało informacji znalazłem w necie na ten temat.. Asus P4C800-E DeluxeNie na moją kieszeń ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balu Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Chcesz najlepszą płytę... za jakość się płaci... :P A IC7 MAX3 to taki najbardziej wypasiony ABIT, jedyny, który ma możliwość dania 3,3V na pamięci. Przestudiuj przylepione tematy o Asusie i Abicie i wybierz tego, którego uważasz za lepszy. Ogólnie Abity są mniej trwałe. Asus z kolei ma magiczną przejściówkę CT-479 i obsługę Dothana (patrz temat Yotomeczka). Mam nadzieję, że ułatwiłem Ci wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 (edytowane) Było wałkowane :) Albo Abit IC7 -G -MAX albo ten Asus P4C800-E Deluxe, ostatnio zawiodłem się na trwałosci asusa na płytce z podpisu 2 razy mosfety wymieniali, no ale to jest okrojony model to chyba nie ma porównania co do wytrzymałości, a ja próbuje znaleźć IC7 za niedużą kase :D OT Czy był jakiś topic jak kręcą się prescotty na 478 i na jakim V? Jak ktoś wie to niech zapoda :) Edytowane 30 Maja 2006 przez surix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 IC7 max 3 lipna, 3,3v na pamięci nie działa dobrze bez moda a system otes jest głośny najlepsza płytka to IC7 lub IC7-G a asus P4C800 ma zasilanie 3 fazowe więc jak dla mnie odpada @surix, takiego topicu raczej nie było, zresztą praktycznie każda sztuka kręci się inaczej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balu Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 a asus P4C800 ma zasilanie 3 fazowe więc jak dla mnie odpada Za to ma magiczne CT-479 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 (edytowane) Ale i tak wolał bym ic-7 :-P co do topicu o prescottach szkoda że nie było :? chętnie popatrzył bym jak krecą sie poszczególne rewizje, spotkałem kolesia który miał identyczną serie i też na D0 i szedł mu na 4.5Ghz na chyba ok. 1.48V coś takiego :) Edytowane 31 Maja 2006 przez surix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Było wałkowane :) Albo Abit IC7 -G -MAX albo ten Asus P4C800-E Deluxe, ostatnio zawiodłem się na trwałosci asusa na płytce z podpisu 2 razy mosfety wymieniali, no ale to jest okrojony model to chyba nie ma porównania co do wytrzymałości, a ja próbuje znaleźć IC7 za niedużą kase :D OT Czy był jakiś topic jak kręcą się prescotty na 478 i na jakim V? Jak ktoś wie to niech zapoda :) ja jakos w lipcu bede sprzedawal;) ale i tak te plyty to obecnie grosze wiec poszukaj na allegro pewnie za 100zl na lajcie kupisz.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 ja jakos w lipcu bede sprzedawal;) ale i tak te plyty to obecnie grosze wiec poszukaj na allegro pewnie za 100zl na lajcie kupisz.. Jeśli bym nie znalazł to zwróce sie do ciebie :) płyta ma gware? na allegro są ale bez gwary a mi troche na niej zależy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Isildur72 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Podepnę się do tematu: Szuka płyty głównej pod P4 2,0 GHz Socket 478 z slotem PCI-E, jest wogóle coś takiego? bo na allegro nic nie znalazłem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odzidek Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Podepnę się do tematu: Szuka płyty głównej pod P4 2,0 GHz Socket 478 z slotem PCI-E, jest wogóle coś takiego? bo na allegro nic nie znalazłem :/ Witam. Jest, taka ASRock P4VM890. Opis tutaj http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=P4VM890 . Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 @odzidek : w temacie chodzi o najlepszą, a nie najtańszą. IMO pod intela tylko z chipsetem Intela jak się chce pokręcić .... a jaki chip to już wola tego kto kupuje :D ja tam ma i848p czyli skastrowaną o dualchannel i865PE i nie narzekam na stabilność czy awaryjność jednostki Jedyne co może wkurzać to brak duala ale idzie przywyknąć :P Aha... szukajta płyt, co do których nie ma problemów z odnalezieniem ICS'a w clockgenie bo bedzie marnie ... miałem taką jedną co jej ICS nie był ujety i było kombinowanie straszne :( Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Isildur72 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Witam. Jest, taka ASRock P4VM890. Opis tutaj http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=P4VM890 . Pozdrawiam. Hmm... dzięki za odpowiedź, ale jest małe "ale" tej płyty chyba jeszcze nie można u Nas kupić bo jak wyczytałem "cena nia została ustalona" :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balu Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Jest jeszcze Asus P4GPL-X - na i915 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jenak Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 (edytowane) Ja polecam taką płytkę Edytowane 11 Lutego 2007 przez jenak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balu Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Brawa dla tego pana. Nie ma to jak i 865 z PCI-E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 oooooo btw. jaki jest średni wzrost wydajności miedzy PCI-X x 4 a AGP x 8 ? bo jeśli nie widać różnicy .... Ciekawe po kiego się pchac w s478 z PCI-X ? ta żesz to o pomste raczej woła :twisted: Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...