EMENTALER Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 (edytowane) Witam. Mam niewielki problem z otworzeniem dysku, na którym nagrany jest linux. Na jednym dysku standardowo mam nagranego Windowsa XP(Master), natomiast na drugim dysku jest nagrany Linux {Debian}(Slave). Windowsa odpalam normalnie natomiast dysk z nagranym Linuxem nie jest widziany przez system. Czy istnieja jakieś programy,albo polecenia dzieki którym będę mógł dostać się do jego zawartości.Bardzo zależy mi na tym. Edytowane 3 Czerwca 2006 przez pole123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 To że winda nie widzi partycji linuxowych jest całkiem normalne, linux korzysta z innego systemu plików. Dostęp do partycji linuxowych można uzyskać za pomocą Total Commandera + odpowiednia wtyczka lub programów takich jak np. Explore2fs. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lofix Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 odpal z jakiegos LiveCD i napraw lilo/grub Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...