Skocz do zawartości
Gość

Pliki z rozszerzeniem ".ch". Co to jest? [Browar]

Rekomendowane odpowiedzi

Problem jest następnujący. Otóż muszę się dostać do 'kilku' obrazków (4 płyty). Obrazki zapisane są w plikach z rozszerzeniem ".ch". Nie mogę tego niczym ruszyć.

Jeśli ktoś jest mi w stanie pomóc zinterpretować format i program którym to odczytam, lub od razu załatwić konwerter który przerobi to na coś zjadliwego, to stawiam browar.

Sprawa jest bardzo pilna.

Przykładowy obrazek umieszczony jest pod adresem: http://www.veracomp.pl/~michalbal/ch/ (orginał i to samo spakowane .zip'em). Wybrałem najmniejszego przedstawiciela rodziny.

Jeszcze podpowiedź. Do płyt był dołączony wydruk na którym były wylistowane pliki i przy każdym było napisane (po włosku:) że jest to dokument Adobe Photoshop 5.0 LE. Próbowałem jednak Photoshopem 7.0 i nic. :( Inna plotka jest taka, że pliki te mają coś wspólnego z MAC'kiem.

Powodzenia (browar już się chłodzi)!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

*.CH  -  Clipper Header OS/2 Configuration File

I dostałem 4 płyty plików konfiguracyjnych OS/2 ???

Na pewno żebym w zależności od humory mógł instalować sobie te krótsze (4MB) i te dłuższe (50MB). Super :)

Przykładowy plik jest do ściągnięcia tutaj.

No to bomba... to na pewno są obrazki i MUSZĘ się do nich dostać. Zaraz się ugotuję...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi