kisiel91 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Witam wszystkich ;]. Mam oto kilka problemów z moim sony ericssonem k500i. 1. Czy istnieje do niego jakiś soft który usuwa dźwięk robienia zdjęcia? Posiadam telefon z softem, o ile się nie myle plusa i za nic nie da się wyłączyć dźwięku robienia zdjecia ani rozpoczęcia i zakończenia nagrywania <_< 2. Problem to już trochę mniej zwiazany z elektroniką, otóż mój joystick praktycznie wogóle nie działa w tym telefonie...chodzenie po menu itd. to jest koszmar. :angry: Wie ktoś czy da się go zrobić domowymi sposobami :D?. Lub ile mniej więcej będzie kosztowała taka naprawa w jakimś sklepie ( nie moge odesłac do serwisu bo nie mam juz reklamacji <_< . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Miałem ten telefon przed długi okres czasu i tych dzwięków chyba nie da się wyłączyć żadnym sposobem. Joystick - koszmar. Przez pierwsze pół roku użytkownia wszystko było ok, ale później jedynym wyjściem jest wymiana nakładki na joystick bo jakoś tak dziwnie się wypacza i korzystanie z menu tak samo jak i czytanie sms'ów to koszmar...potrafi wyprowadzic czasem z równowagi. Nie wiem ile w serwisach wołają za wymianę tej nakłdaki, ale to nic trudnego wystarczy ściągnąc obudowę. Nowe nakładki kiedyś widziałem na allegro.pl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel91 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 hmm no tak ale jak ja próboiwałem kiedyś zdjąć obudowe to ta z przodu bardzo mocno sisę trzymała i nie wiem czy nie ma tam jakiejś blokady ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Ściągnij tylną obudowę, wyciągnij baterię i zobacz po prawej i po lewej stronie sa takie niby "zatrzaki" (nie wiem jak to dokładnie opisać) , które można delikatnie odgiąć np. nożem. Jak je odchylisz to można ściągnąc obudowę. Pierwszy raz też trochę się z tym męczyłem, ale jest to możliwe bez zniszczenia (połamania) obudowy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel91 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 no własnie po napiisaniu mojego poprzedniego posta wziałem sie zza otwierranie i...prawie bez uzycia siły, prawie..udało się:D trochę przeczyściłem, przedmuchałem dźojstick i jakotako teraz dziła...znaczy tylkoo czasem robi to co nie trzeba:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Widzisz nie było tak strasznie z tym demontarzem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel91 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 no ale w kilku momentach sadziłem że obudowa w pół pójdzie:D... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentliczek Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 (edytowane) ten dźwięk da się usunąc jedynie poprzez zmiane profilu na dyskretny czy jakoś tak, ale to musiałbyś zmienić soft, bo w plusie celowo to blokują, miałem ten telefon i właśnie zmiana na inny soft pomogła ale tylko tak jak napisałem wyżej poprzez zmiane profilu na cichy Edytowane 9 Czerwca 2006 przez pentliczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel91 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 acha, a nie orientujesz się przypadkiem jaki to soft? i jak go wgrać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentliczek Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 jaki soft nie wiem, a wgrać możesz w komisach, punktach gsm, lub sam (ale jak nie umiesz to nie robiłbym tego) przez kabel serwisowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel91 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 no zobaczy się jeszccze...narazie jakoś wytrzymam z tym pikaniem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...