Skocz do zawartości
kisiel91

Kilka Problemów Z Se K500i

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich ;]. Mam oto kilka problemów z moim sony ericssonem k500i.

1. Czy istnieje do niego jakiś soft który usuwa dźwięk robienia zdjęcia? Posiadam telefon z softem, o ile się nie myle plusa i za nic nie da się wyłączyć dźwięku robienia zdjecia ani rozpoczęcia i zakończenia nagrywania <_<

2. Problem to już trochę mniej zwiazany z elektroniką, otóż mój joystick praktycznie wogóle nie działa w tym telefonie...chodzenie po menu itd. to jest koszmar. :angry: Wie ktoś czy da się go zrobić domowymi sposobami :D?. Lub ile mniej więcej będzie kosztowała taka naprawa w jakimś sklepie ( nie moge odesłac do serwisu bo nie mam juz reklamacji <_< .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem ten telefon przed długi okres czasu i tych dzwięków chyba nie da się wyłączyć żadnym sposobem.

Joystick - koszmar. Przez pierwsze pół roku użytkownia wszystko było ok, ale później jedynym wyjściem jest wymiana nakładki na joystick bo jakoś tak dziwnie się wypacza i korzystanie z menu tak samo jak i czytanie sms'ów to koszmar...potrafi wyprowadzic czasem z równowagi.

Nie wiem ile w serwisach wołają za wymianę tej nakłdaki, ale to nic trudnego wystarczy ściągnąc obudowę. Nowe nakładki kiedyś widziałem na allegro.pl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ściągnij tylną obudowę, wyciągnij baterię i zobacz po prawej i po lewej stronie sa takie niby "zatrzaki" (nie wiem jak to dokładnie opisać) , które można delikatnie odgiąć np. nożem. Jak je odchylisz to można ściągnąc obudowę. Pierwszy raz też trochę się z tym męczyłem, ale jest to możliwe bez zniszczenia (połamania) obudowy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no własnie po napiisaniu mojego poprzedniego posta wziałem sie zza otwierranie i...prawie bez uzycia siły, prawie..udało się:D

trochę przeczyściłem, przedmuchałem dźojstick i jakotako teraz dziła...znaczy tylkoo czasem robi to co nie trzeba:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten dźwięk da się usunąc jedynie poprzez zmiane profilu na dyskretny czy jakoś tak, ale to musiałbyś zmienić soft, bo w plusie celowo to blokują, miałem ten telefon i właśnie zmiana na inny soft pomogła ale tylko tak jak napisałem wyżej poprzez zmiane profilu na cichy

Edytowane przez pentliczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi