Skocz do zawartości
hardwin

Stary Komputer - Problem Z Wylanczajacym Monitorem

Rekomendowane odpowiedzi

hmm jak w temacie

do swojego zloma na okres przejsciowy zakupilem nowy procesor celeron 733

ze wzgledu na to ze nie wiem dokladnie co to za plyta specjalnie kupilem procka na szynie rowniez 66

komp sie wlanza, wszystko wyglada normalnie

ale po paru minutach w windowsie dostrzegam takie malutkie drgania ekranu, az w koncu monitor sie wylancza-przechodzi w stan czuwania

na procesorze cel366 czegos takiego nie bylo

co jest grane?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może mieć jakiś związek z kartą graficzną... Co to za cudo? Miałem kiedyś podobną sytuację, ale z drugiej strony skoro nowy procek chodzi na tej samej szybkości szyny to nie powinno sie coś takiego dziać... Sprawdź czy na pewno FSB masz tak samo ustawione jak wcześniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może mieć jakiś związek z kartą graficzną... Co to za cudo? Miałem kiedyś podobną sytuację, ale z drugiej strony skoro nowy procek chodzi na tej samej szybkości szyny to nie powinno sie coś takiego dziać... Sprawdź czy na pewno FSB masz tak samo ustawione jak wcześniej.

tez mi to przyszlo do glowy ale nie...jest caly czas 66

grafa zintegrowana chyba intel 810

wymienilem tez zasilacz z no name na mojego FEELa MD 300W - tez nie pomaga

teraz wsadzilem cel 366 jest git - ale tak wooolno porazka :/

Edytowane przez hardwin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm kolego, a czy moglbys podac odczyty temperatury z procesora? To co napisales wskazuje ewidentnie, ze winny jest procesor. Moze kupiles na allegro jakiegos uszkodzonego? Sprawdz temperatury, jesli wszystko jest w normie, to reklamuj. Powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm kolego, a czy moglbys podac odczyty temperatury z procesora? To co napisales wskazuje ewidentnie, ze winny jest procesor. Moze kupiles na allegro jakiegos uszkodzonego? Sprawdz temperatury, jesli wszystko jest w normie, to reklamuj. Powodzenia

hmm temp jest ok

czyli procek?

kurde procek za 14 zl hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi