Skocz do zawartości
Ocean

Ibm Lenovo C100 Tb034pb Oraz...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chce kupic notebook. Po 2 tygodniowym zapoznawaniem sie z tematem na tym i innych forach, z wzgledu na cene (2800zl) i wyposazenie, wybor padl (nie ostateczny) na IBM Lenovo C100 TB034PB

link

Na czym mi zalezy?

Dluga praca na baterii tu mamy do 4,5h realnie bedzie pewnie 3,4h to i tak duzo

Wifi - jest

duzy dysk - jest 80GB

przydatny jest takze czytnik kart - jest

wyjscie tv - jest

do tego chcialbym dolozyc 512 ram, ale nie wiem czy on ma jedna kosc 512 czy 2x256.

Ogolenie wszystko jest to na czym mi zalezy.

Pytanie glowne jak z jakoscia wykonania. Ten model choc jeszcze pod godlem IBM to juz wykonany przez firme Lenovo. Jak zatem wyglada ten model, jakie uzyte materialy, jakosc wykonania? awaryjnosc? oraz wazne czy jest glosny, czy wentylator chodzi caly czas czy tylko zalacza sie na chwile?

Inne modele, ktore rowniez rozwazam to Toshiba L20-183 link

Niestety w tym modelu nie mamy wifi i brak czytnika kart. Owsze niby nie problem, wifi mozna dokupic w postaci klucza USB i tak samo czytnik kart, ale to dodatkowo okolo 130zl i troche traci na mobilnosc wystajacy klucz usb z wifi niezbyt wygodne w podrozy.

Drugi model to IBM r51 link

Tu jest wifi, ale brak wyjscia tv i czytnika kart. Czyli dochodzi adapter do tv koszty okolo 100zl Kolejny minus to maly dysk, a to, ze od przechowywania sa plyty dvd nie przemawia do mnie.

Te trzy modele sa w paraktycznie tej samej cenie, lecz po dodaniu niezbednych rzeczy mamy o ~150zl tanszego Lenovo L100 i co najwazniejsze wszystko w jednym, nic nie musze dokladac, nic nie bedzie wystawac.

O, r51 jest recenzja na forum, o L20-183 tez juz sporo wiem, niestety brak zrodel wiedzy o faworycie L100

ostatnie pytanie dotyczace sklepow co sadzicie o sklepach

RODAN

i

MTS noteboki.pl?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten model choc jeszcze pod godlem IBM to juz wykonany przez firme Lenovo.

Seria N, L i C nigdy nie były produkowane przez IBM'a a to że lenovo wykożystuje możliwość podłączenia znaczka big blue do całkowicie swoich konstrukcji to widocznie ma takie prawo.

nie wiem jak z jakością wykonania w przypadku tych serii, natomiast odnośnie R51 to za czasów IBM'a czy obecnych jakość wykonania praktycznie niczym się nie różni, chociaż zobaczymy jak będzie w następnych latach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi