Skocz do zawartości
rxg

Abit At8

Rekomendowane odpowiedzi

Planuje sprzedać procesor A64 i chciałbym sprawdzić dokładnie (miernikiem) napięcie procesora niestety posiadam stosunkowo rzadko spotykaną płytę Abit-a At8 dokładnie taką. Mam pytanie gdzie na tej płycie można miernikiem sprawdzić napięcie procesora. Jest to dla mnie dość istotne, ponieważ cały soft (w tym i bios) obsługujący RD 480 pokazuje mi o 0.03V mniej od wartości ustawionej w biosie. Jeśli ktoś będzie w stanie pomóc to będę wdzięczny, bo dwa dni szukałem i nic nie znalazłem (a może i znalazłem tylko o tym nie wiem) w każdym bądź razie trzymam miernik patrzę na płytę i nic :D

Edytowane przez rxg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyta zaniża około 0,2V w moim przypadku :P Mój procek chodzi spokojnie na def V na 2700Mhz tu musze ustawić 1,425V ;) A gdzie sie sprawdza to nie mam pojęcia... Słuchaj masz moze problemy z sieciówką jak masz włożoną Shadow Kart ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchaj masz moze problemy z sieciówką jak masz włożoną Shadow Kart ?

Nie doświadczyłem karta siedzi w dolnym slocie(graficzna) wszystko gra i bucy. Jedyne mankamenty, jakie zauważyłem to przede wszystkim to, że płyta nie wstaje na cl3, no i nie da się przestawić mnożnika (po ustawieniu np. 5 startuje i jest 10) Edytowane przez rxg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi