rxg Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 (edytowane) Planuje sprzedać procesor A64 i chciałbym sprawdzić dokładnie (miernikiem) napięcie procesora niestety posiadam stosunkowo rzadko spotykaną płytę Abit-a At8 dokładnie taką. Mam pytanie gdzie na tej płycie można miernikiem sprawdzić napięcie procesora. Jest to dla mnie dość istotne, ponieważ cały soft (w tym i bios) obsługujący RD 480 pokazuje mi o 0.03V mniej od wartości ustawionej w biosie. Jeśli ktoś będzie w stanie pomóc to będę wdzięczny, bo dwa dni szukałem i nic nie znalazłem (a może i znalazłem tylko o tym nie wiem) w każdym bądź razie trzymam miernik patrzę na płytę i nic :D Edytowane 11 Czerwca 2006 przez rxg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 co prawda mam inna płytę (ale też abita) ale może u CIebie bedzie tak jak u mnie:) wiec ja sprawdzam w miescu gdzie powinien byc kondensator. Na tych 2 dziurkach :) aniza mi w stosunku do ustawien z biosu o 0.02V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Płyta zaniża około 0,2V w moim przypadku :P Mój procek chodzi spokojnie na def V na 2700Mhz tu musze ustawić 1,425V ;) A gdzie sie sprawdza to nie mam pojęcia... Słuchaj masz moze problemy z sieciówką jak masz włożoną Shadow Kart ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 (edytowane) Słuchaj masz moze problemy z sieciówką jak masz włożoną Shadow Kart ?Nie doświadczyłem karta siedzi w dolnym slocie(graficzna) wszystko gra i bucy. Jedyne mankamenty, jakie zauważyłem to przede wszystkim to, że płyta nie wstaje na cl3, no i nie da się przestawić mnożnika (po ustawieniu np. 5 startuje i jest 10) Edytowane 12 Czerwca 2006 przez rxg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Sprobuj na tych 3 cewkach obok gniazda procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...