sthEn Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 (edytowane) Witam, wgrywalem dzisiaj juz chyba 10 roznych biosów, i za kazdym razem mam problem. Wszystko pieknie fajnie, smiga cudownie, ale... sieciówka i LAN włączone niby w biosie, w windowsie karte wykrywa, kabel sieciowy tez wykrywa, ale internetu nie mam. Niewazne jaki bios, zawsze to samo. Nie pozostaje nic innego jak tylko wracac za kazdym razem do standardowego (backup power) i sciagac dopiero kolejna wersje. Moze sa jakies ukryte opcje, albo dziwnie nazwane ktore MUSZE wlaczyc w biosie? Plyta jak w podpisie - MSI K8N Neo2 Platinum P.S. Nowy bios mi potrzebny TYLKO do uzyskania dzielnika 150 na ramy. Jesli istnieje jakis inny sposob na uzyskanie tego oprocz zmiany biosa, to prosilbym o wydanie go :) P.S2. Ktore opcje zaznaczac przy wgrywaniu biosa za pomoca WinFlash? Zaznaczam zawsze "BootBlock", "DMI Area" oraz "Clear CMOS"... Pozdrawiam, sthEn Edytowane 12 Czerwca 2006 przez sthEn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Może chodzi o adres mac :>? Bo sieć masz dhcp :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 W sumie tez wlasnie o tym myslalem, tylko pytanie co tam wpisac za adres? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 przywroc biosa na ktorym miales neta, pozniej ipconfig /all i spisz adres mac po flashu nowego biosa wpiszesz ten adres we wlasciwosciach sieciowki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 W biosie/systemie czasami można;] zmienić mac. Lub jest prostrze wyjście ;]. Podaj nowy mac adres adminowi :>? Lub edytować bios (?) ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Mam to ipconfig /all, ktory to adres MAC? :| Adres fizycznyAdres IPMaska PodsieciBrama domyślnaSerwer DHCPSerwery DNS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 fizyczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Działa, dziekuje slicznie :* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...