Skocz do zawartości
Ibin

Znikający Kursor Myszki.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam...

Od dwóch dni męczy mnie pewien problem (wcześniej było wszystko ok.), mianowicie znika mi kursor myszki, po kilkunastu sekundach nie używania jej, albo jak wchodzę w ulubione, i dłużej przetrzymam na danym linku to tez znika, oczywiście jak ruszę mychą to się pojawia. Strasznie mnie to denerwuję i nie wiem jak sobie z tym problemem poradzić. W necie nic konkretnego nie znalazłem, myślałem, że to opcja w właściwościach gryzonia: "Ukryj wskaźnik podczas pisania", chodź to może być to, bo nie zależnie czy mam zaznaczona tą opcję to kursor, wordzie, notatniku, znika gdy nacisnę jakiś klawisz (Może ktoś wie czy np. można to wyłączyć gdzieś bezpośrednio w rejestrze?). Nie mam pojęcia co dalej robić.

Mój sprzęt jest podany w sygnaturcę, myszka to: "A4-TECH – Swop-3", a system to: Windows XP Pro z SP2.

Z góry dziękuje za pomoc…

Edytowane przez Ibin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no, ja nie mogę, hahaha, problem częściowo chyba jest rozwiązany. No to od początku, spróbowałem z inna myszką, ale było to samo. Nie pomogły tez stery. A teraz najlepsze, problem znikania na stronach i w menu przeglądarki, nie znika już mi kursor. Stało się tak jak wyłączyłem stronę grono.net, po włączeniu jej, problem automatycznie się pojawia. Wydaję mi się, że to ten nowy konkurs w technologi flash. Heh, a problem nie ustępował, bo ja zawsze mam grupę programów i stron, które uruchamiam za każdym razem. No ale zobaczymy, czy jak nie będzie stronki grona, czy na pewno wszystko będzie ok, po dłuższym użytkowaniu.

Ale na początku napisałem, że częściowo. Bo opcja w właściwościach myszy (Ukryj wskaźnik podczas pisania), nadal nie wyłącza tej opcji. Ale to już może sobie być. Byle mi na stronkach nie uciekał kursor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi