Skocz do zawartości
kamerek

Wiek Laptopa A Lcd

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wyglada sprawa z wyswietlaczami w laptopach majacych ze 2 -3 lata. Swietlowki i ogolnie.. wiadomo wszystko sie zuzywa... Ktore firmy slyna z trwalosci wyswietlaczy w laptopach?

Edytowane przez kamerek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pracuje w serwisie i ani razu nie spotkałem się z uszkodzonymi świetlówkami w jakimkolwiek laptopie. Co do podświetlenia to zawsze padają inwertery. Częściej w F-S - bo oni maja jasniejsze matryce. Rzadziej w Toshibie, ale jednak. Innych marek nie wymienię bo genmeralnie najczęściej sprzedajemy te dwie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiscie zauwazylem jedno (wszystkie laptopy mam dostepne teraz)

- laptop Alcam P1 200MHz super matryca, ostra i wyrazna 800x600 12"

-laptop Toshiba Tecra PIII 850 troszke gorsza matryca, mniej wyrazna choc wieksza juz

- laptop Compaq z celeronem 1.5 (3-4) letni znowu gorsza matryca od poprzednikow

- Toshiba nowa, firmowa moja, najgorsza matryca z tej czworki, malo kontrastowy obraz z dosc mdlymi kolorami.

Ogolnie zauwazam na tym podanym przekroju znaczny spadek jakosci wykonania laptopow. Moze ma to zwiazek z tym ze taki Alcam kosztowal w swoim czasie kilka tysiecy USD a najnowsza Toshiba tylko 2400 czyli nawet nie 1 tysiac USD?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no hmm widze ze tutaj zarysowujesz pewien trend jesli chodzi o montowane lcd, mnie w sumie chodzilo o to jak po tych 2-3-4 latach sprwuje sie dana matryca

czy np xbrite sony jest dalej taka jasna, czy flexview na IPS Ibma wciaz daje czadu, jak wygladaja po tych paru latach zwykle glare standardowo ladowana do asusów, acerów w nizszych modelach

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi