ent Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 Ostatnio przymierzam sie do qpna Radka 8500 i w zwiazku z tym mam pewna watpliwosc: czy moj zasilaczyk go pociagnie ? :D Zasilka to jakis noname (wlasciwie King Star 235 L&C), ale co mnie dziwi bardzo ladnie trzyma 3.3 V. W kompie siedzi oprocz tego co w podpisie 1 CeDek 1 CD-RW, twardziel 20GB 5400 rpm, sieciowka, modem, dzwiekowa. Napiecia przy obciazeniu (czytane z VIA HM): 3.3V - STALE 3.49 !! 5 V - 4.73 - 4.76 (buuuuuu) 12 V - 12.4 V (chyba nie najgorzej :)) Według mnie jesli napiecia 3.3 sa dobre, to powinnien pociagnac, ale wole zasiegnac rady fachowcow :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 pociagnie:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radomek Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 Jak nie bedziesz za ostro podkręcal to napewno :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 Jak nie bedziesz za ostro podkręcal to napewno :P Radomek ma racje jesli nie bedziesz za mopcno porkecal to powinno wszystko spoX dzialac! :D :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 Z zasilaczami to loteria, ale pociagnie :wink: Co do tych 5V to powiem ci jedno , psiknij jakims srodkiem na styki we wtyczke ATX i zobaczysz 5V skoczy do góry. NA 5V plyna duze prady i sa wszedzie ogromnie straty napiecia WIEM CO MOWIE :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 poiwnien pociagnac. ja takiej zasilce 2 lata jechalem, a mialem to co w podpisie tylko PIII inna plyta glowna no i ram sdram. I szlo bardzo dobrze :D powiem nawet ze clakiem stabilnie bylo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 No to fajno :D. A do ilu moglbym podkrecic, zeby sie nie popsulo ? (mysle o Hercu) Best-Boy >> o jakim srodku myslisz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 Ostatnio przymierzam sie do qpna Radka 8500 i w zwiazku z tym mam pewna watpliwosc: czy moj zasilaczyk go pociagnie ? :D Zasilka to jakis noname (wlasciwie King Star 235 L&C), ale co mnie dziwi bardzo ladnie trzyma 3.3 V. W kompie siedzi oprocz tego co w podpisie 1 CeDek 1 CD-RW, twardziel 20GB 5400 rpm, sieciowka, modem, dzwiekowa. Napiecia przy obciazeniu (czytane z VIA HM): 3.3V - STALE 3.49 !! 5 V - 4.73 - 4.76 (buuuuuu) 12 V - 12.4 V (chyba nie najgorzej :)) Według mnie jesli napiecia 3.3 sa dobre, to powinnien pociagnac, ale wole zasiegnac rady fachowcow :D. Najwyzej Ci się nie bedzie cd-rom wysuwał :) , qmpel tak miał Pociągnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 Z zasilaczami to loteria, ale pociagnie :wink: Co do tych 5V to powiem ci jedno , psiknij jakims srodkiem na styki we wtyczke ATX i zobaczysz 5V skoczy do góry. NA 5V plyna duze prady i sa wszedzie ogromnie straty napiecia WIEM CO MOWIE :twisted: Raczej niewiele to da. Większość zasilaczy jak ma za małe jedno, to ma za duże drugie napięcie. Najczęściej właśnie +5V jest za małe. Miałem kiedyś zasilacz noname który miał ok. 4,8V i 12,6V. Po wmontowaniu brakujących filtrów pobranych z innego trupa trochę sie poprawiły: było coś koło 4,95 i 12,2V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...